Тълпи от празнуващи изпълниха централния площад в севернокорейската столица Пхенян

...
Тълпи от празнуващи изпълниха централния площад в севернокорейската столица Пхенян
Коментари Харесай

КНДР посрещна Нова година с концерт и заря въпреки ограниченията заради COVID-19

Тълпи от празнуващи извършиха централния площад в севернокорейската столица Пхенян в четвъртък вечерта. Властите проведоха концерт и пиротехническо шоу , с които бе посрещната новата година, сподели държавната медия на фона на наложени ограничавания за попречване разпространяването на ковид, осведоми " Ройтерс ".
 КНДР получи хранителни артикули за 10 млн. $ от 6 страни
КНДР получи хранителни артикули за 10 млн. $ от 6 страни

България също е измежду помогналите

Държавната телевизия сподели присъстващите да носят маски, само че не съблюдаваха обществена отдалеченост на площад " Ким Ир Сен ".

Артисти и музиканти пееха и танцуваха на сцена, която бе декорирана с огромен, пъстър знак " 2021 ". Някои от участниците носеха обичайни корейски облекла, изпълняваха се и песни с патриотични припеви като " популярност на генерала Ким Чен-ун " и " одобрявам си страната, тъй като е най-хубавата ".
 Ким Чен-ун приготвя конгреса за приемане на новата петилетка
Ким Чен-ун приготвя конгреса за приемане на новата петилетка

Лидерът на КНДР Ким Чен-ун ръководи среща на Политбюро

Събитието наподобява е било по-малко по мащаб спрямо други години, разяснява Колин Звирко, сътрудник на основаната в Сеул медия NK News, която следи обстановката в КНДР.

" Определено доста по-малко събитие спрямо предходната година ", акцентира той.

Северна Корея декларира, че няма доказани случаи на ковид, въпреки че са тествани хиляди хора и държавното управление наложи съвсем цялостна обсада на границите.

Южна Корея и Съединени американски щати се съмняват, че в КНДР няма случаи на ковид.

Северна Корея се приготвя за огромен конгрес на ръководещата партия. Държавната медия не заяви съответната дата на събитието, само че през вчерашния ден KCNA осведоми, че делегатите са почнали да идват в Пхенян.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР