„Тълпа от престъпници“ открадна стоки на стойност до 100 000 долара в търговски център в Лос Анджелис, казва полицията

...
Тълпа престъпници“ открадна стоки на стойност до 100 000 долара
Коментари Харесай

„Тълпа престъпници“ открадна стоки на стойност до 100 000 долара от търговския център Westfield Topanga в Лос Анджелис в събота следобед.

„Днес около 16:00 ч. тълпа престъпници открадна артикули от търговския център Topanga с приблизителна загуба от 60 000 до 100 000 долара“, каза полицейското управление на Лос Анджелис в социалните медии. „Офицерите от отдела Топанга бяха на място бързо и имат няколко следствени следи. За престъпниците това е просто отнета собственост.

Множество лица, облечени в черно от главата до петите, можеха да бъдат видени да претърсват магазин в търговския център, носейки спортни чанти, портмонета и други предмети покрай счупеното стъкло на пода, във видео, публикувано от полицейското управление.

Престъплението е оставило общността със „загуба на чувство за безопасност“, каза полицията.

„Полицията в Лос Анджелис ще изчерпи всички усилия, за да арестува отговорните лица и да потърси наказателно преследване“, казаха от отдела.

CNN се свърза с полицейското управление и търговския център Westfield Topanga за коментар.

В изявление кметът Карън Бас нарече инцидента „абсолютно неприемлив“.

„Онези, които са извършили тези действия и действия като това в съседните райони, трябва да бъдат подведени под отговорност“, каза Бас. „Полицейското управление на Лос Анджелис ще продължи да работи не само за откриване на отговорните за този инцидент, но и за предотвратяване на подобни атаки срещу търговци на дребно в бъдеще.“

Подобна сцена се разигра във вторник в близкия Глендейл, където полицията каза, че крадци са откраднали имущество на стойност 300 000 долара при „смела кражба с взлом“ в магазин на Yves Saint Laurent.

„Тези „флашмоб“ кражби включват голяма, координирана група от лица, които едновременно нахлуват в магазина, смазват персонала и го превземат. Заподозрените грабват възможно най-много стоки, преди да избягат с множество превозни средства“, се казва в изявление на полицейското управление в Глендейл.

Лорън Маскаренхас, Джош Кембъл и Анди Роуз от CNN допринесоха за този доклад.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР