Талон Грийкспоор (Нидерландия) и Бенжамен Бонзи (Франция) ще дебютират на

...
Талон Грийкспоор (Нидерландия) и Бенжамен Бонзи (Франция) ще дебютират на
Коментари Харесай

Турнирът в Пуне ще излъчи шампион дебютант

Талон Грийкспоор (Нидерландия) и Бенжамен Бонзи (Франция) ще дебютират на край в Тура на Асоциацията на професионалните тенисисти (ATP).

Грийкспоор надви над поставения под номер 8 руснак Аслан Карацев със 7:6(4), 6:1 на шампионата в Пуне (Индия) с награден фонд 713 495 $ и продължи битката за първа купа в кариерата си.

" Страхотно е. Това е нещото, за което работих, за което мечтаех. Целта ми беше през тази година да доближи до край в Тура. Направих го още в първата седмица от сезона, само че шампионатът още не е приключил, остава един мач и ще се опитам да бъда оптимално съсредоточен върху него ", съобщи 95-ия в международната класация нидерландец. 

Грийкспоор изигра стабилен мач и беше доста ефикасен на сервис, като пласира 11 аса и завоюва 32 от 36 разиграни точки при първото си подаване.

" Мисля, че сервирах в действителност доста добре. Освен това, успявах добре да варирам играта си, употребявайки мощно подсечени удари от бекхенд и форхенди с оптималната скорост. Това го затрудни. Направих отличен тайбрек, а при започване на втория сет равнището му падна малко, до момента в който аз продължих да играя добре до края ", сподели още нидерландецът.

Бонзи се оправи в другия полуфинал с поставения под номер 2 Ботик ван де Зандсхулп (Нидерландия) със 7:6(5), 6:7(5), 6:1.  60-ият в международната класация французин пропиля задатък от сет и 4:2 гейма във втория, само че въпреки всичко стигна до триумфа след мощно показване в решаващата трета част.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР