Тълкуването на сънищата е изкуство. Според китайските разбирания по време

...
Тълкуването на сънищата е изкуство. Според китайските разбирания по време
Коментари Харесай

Китайски съновник - тълкувания на основни сънища

Тълкуването на сънищата е изкуство. Според китайските разбирания по време на сън духът Шен е свободен и пътешества, поддържа връзка с боговете, пази тялото, а много постоянно е и раняван.

Тези пътешествия ние назоваваме сънища. В Древен Китай сънят се счита за действителност.

Не всеки може да пояснява пътешествията на духа. Само избрани монаси в действителност владеят изкуството на разгадаването. Те са отдадени, т.е. познавачи на знаците по Пътя.

Автор на първия класифициран китайски съновник е Чжоу Хун. Той бил интерпретатор, прорицател и създател на Цикличните превъплъщения. Може да му се има доверие при тълкуването на сънища, тъй като е бил години наред възпитаник в Храма на зелената коза, свещено място в даоизма.

Значение на ориз в съня

 Китайски съновник

Щом приказваме за Китай, първият знак е оризът. Ако на сън оризът е покълнал, сочно зелен, до месец следва преференциална договорка. Това значи, че сънуващият ще бере плодовете на труда си. Изсъхнало оризище значи мързел, който ще докара до беднотия, а купа, цялостна с оризови зърна, значат пари в брой. Ако купата е цялостна с варен ориз, фамилията ще се усили. Вариантите с ориз са десетки, само че това е естествено за Китай - от реколтата са зависели хората.

Тунел и лабиринт без излаз съгласно китайския съновник

По-интересен е признакът на лабиринта, мистерия, подземни коридори, загради и всичко, което припомня безизходна обстановка. При разгадаването на съня е значимо да се помни ярко или мрачно е било из лабиринта. Ако в лабиринта се търси изхода, това значи, че пътят не е правилен и пилеете силите си на вятъра. Тук съветът е да се направи крачка обратно, към оня интервал от живота, когато нещата са се случвали с лекост. Ако лабиринтът е мрачен, то духът на непосредствен има потребност от нещо.

Чай в съня съгласно китайския съновник

 Съновник

- Чаят е обичайната китайска напитка. Ако е сипан в чаши, значи завършек на скиталчествата и наред завръщане вкъщи. Чай, който е в чайник и се вижда по какъв начин подвига пара, демонстрира, че скитанията ще продължат, до момента в който се откри точното място за оставане. Ако сънуващият вари чай на сън, не е добре. Не вижда ясните знаци, които ориста му оставя.

- Зелената трева е индикатор за дългоденствие и щастливи старини;

- Високата планина в съня значи проблеми с държавни служители и институции;

- Жълтият цвят постоянно се свързва с императора. Жълти флагове насън значи снизхождение от високопоставена персона или ще продобиване на дело;

- Червената врата в съня значи покачване, в случай че е отворена или в случай че влезете през нея. Ако е затворена вещае банкрут;

- Сънуващите майка си, имат потребност от отбрана и помощ. Ако тя е в светлина, ще я получат;

- Облаци да се видят насън, от време на време е добре, различен път не. Белите облаци значат самозаблуждение, черните, буреносни - заемане на висок пост по непочтен метод.

- Темата с китайските тълкувания на сънища е неизчерпаема, щастливи са тези, които не помнят сънищата си.

Вижте още значение на сънищата съгласно съновника на Фройд.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР