Талисманите са древни символи, които се смятат за олицетворение на

...
Талисманите са древни символи, които се смятат за олицетворение на
Коментари Харесай

Талисман крокодил - символика и магическа сила

Талисманите са антични знаци, които се считат за въплъщение на качество, сила, предсказание или мощ. Те могат да се основат собственоръчно или да бъдат подарявани.

Силата на талисманите се заражда още при античните нации, които свързвали избрани животни, растения или герои с дадени проявления.

Талисманът носи избрана символика и значение, с които могат да се свържат хора, събития, страни и други Така всяка националност си построява свои културни талисмани и свещени знаци за предизвикателство на позитивна сила и ярко бъдеще.

Крокодилът е относително необичаен амулет, който е присъщ за американската и африканската просвета. Характерното за този знак е, че той е извънредно мощен и подтиква забележителна мощ.

Крокодилите се асоциират като страшни животни със заплашителна мощ. Още в антични времена народите му принасяли жертви и осъществявали пиршества в негова чест. Крокодилът се е считал за свещено животно и в Древен Египет. Убийството на животното тогава означавала гибел, а крокодилският зъб се считал за свещена премия.

В наши дни талисманът крокодил е типичен мекушав знак. Той се подарява най-вече на дамите и носи разнообразни смисли.

На първо място, талисманът крокодил от малахит е изключително значим амулет в бизнес средата. Дамите, които търсят кариерно развиване, могат да скрият талисмана в бюрото си, с цел да отблъскват конкуренцията и да пречупват съперника.

 талисманът крокодил е подобаващ за бизнес дамите

Ключодържателят под формата на крокодил като амулет има защитна функционалност. Той символизира силата и готовността за справяне с провокациите на ориста. Този амулет може да пребори всевъзможни провокации и да укрепва духа на този, който го носи.

Сребърният пръстен във формата на крокодил е различен подобаващ амулет за дамите. Той се носи от девойките, които желаят да завоюват сърцето на даден мъж и да стартират взаимен живот с него. Талисманът укрепва още духа и силата в тялото.

Талисманът крокодил е подобаващ и за носене от момчетата. За задачата може да се употребява крокодилски зъб, който да бъде носен на верижка. Той символизира силата и силата, като се счита, че има закрилящи функционалности.

Вижте и:

- Фигурка на котка - идеалният амулет за дома;

- Талисман слон - символика и вълшебен свойства.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР