Талин. Необходимо е да работим за активизиране на политическия диалог

...
Талин. Необходимо е да работим за активизиране на политическия диалог
Коментари Харесай

Председателят на Народното събрание разговаря с председателя на Камарата на депутатите на Чешката република Радек Вондрачек

Талин. Необходимо е да работим за активизиране на политическия разговор и задълбочаване на междупарламентарните контакти с Чешката република, означи ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева, която беседва с ръководителя на Камарата на депутатите на Чехия Радек Вондрачек. Срещата се организира рамките на Конференцията на ръководителите на парламенти на страните-членки на Европейския съюз в Талин. Това оповестиха от пресцентъра на Народното събрание .
Цвета Караянчева и Радек Вондрачек се ангажираха да спомагат за по-интензивно съдействие сред парламентарните комисии и групите за другарство България – Чехия.
Председателят на българския парламент осведоми своя сътрудник за сполучливото протичане на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз. Тя срещна Радек Вондрачек с идните срещи от календара на Българското председателство, както и с интензивната работа по тематиката за Западните Балкани.
Наша предпочитана тематика е европейската вероятност пред страните от Западните Балкани, само че също по този начин въпросите, свързани с миграцията, бежанския поток, кибер сигурността, дигитализацията и други, добави Цвета Караянчева.
За нас – като парламентаристи, най-важно е тематиките на Народното събрание да са покрай жителите, по тази причина водим политика на бистрота, добави Цвета Караянчева. Тя даде висока оценка за напъните и ролята на Чехия в границите на Вишеградската група, в това число в качеството на страната на ротационен ръководител.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР