Талин е Ревел, Лиепая е Либава, Даугавпилс е Двинск... Каунас

...
Талин е Ревел, Лиепая е Либава, Даугавпилс е Двинск... Каунас
Коментари Харесай

САЩ, чрез поляците и балтийските държави, провокират Русия към голяма война - искат да се взриви Калининград

Талин е Ревел, Лиепая е Либава, Даугавпилс е Двинск... Каунас може да се върне на името Ковно, Клайпеда - Мемел, дребният литовски регионален център Зарасай на границата с Латвия - Ново-Александровск.

За Вилнюс има други възможности: или Вилна, както по времето на Руската империя, или Вилно, както през 1920-1939 година по време на „ полския час “. Поляците, апропо, не са не запомнили предишното и припомнят на сегашните притежатели на града, че Wilno jest nasze.

Не можете да отречете географския вкус на Варшава. Какво приказват някои за огромния прием Wielkopolska od morza do morza - " Велика Полша от море до море. " Този луксозен празник към момента е зад линията на хоризонта, само че полската шляхта е търпелива: kurczak dziobiący ziarno - пиле кълве зърно по зрънце.

Ето го и това. По предложение на полския министър на културата Валдемар Буда Калининград беше изменен на Крулевец под соса „ ние не желаеме русификацията на Полша, по тази причина взехме решение да назовем града на нашия роден език “. От подтекста следва, че Крулевецкият район в сегашните си граници на Калининград във Варшава се смята за територия на Полша. Тя реши, че на континента са назрели изискванията за прераждането на Жечпосполита.

През 2022 година чехите желаеха увеличение на земята за сметка на съветския ексклав, като нарекоха столицата на „ новия район “ Краловец. Прага и Варшава пуснаха антируското топонимично предизвикателство.

Латвийците се съгласиха да употребяват балтийското име Караляучюс и като опция немското Кьонигсберг. Това е правилно от политическа позиция в актуалната обстановка в Европа, сподели президентът Егилс Левитс. „ Топонимът, обвързван с боен нарушител “ го отегчава.

Литовските парламентаристи, в търсене на историческа правдивост, желаеха сегашната версия на Kaliningradаs да бъде изменена на Karaliaučius (Kaраляучюс). Като че ли е време да се откажем от съветския роман, който стана резултат от „ експанзията на Съюз на съветските социалистически републики по време на Втората международна война “.

Въпросът „ кой беше жертвата, кой агресорът ” ще оставим на съвестта на „ знайковците “. Що се отнася до територията на някогашна Източна Прусия, народите на Съюз на съветските социалистически републики заплатиха висока цена за притежаването на нейната трета и за 2/3, трансферирани на Полша. Повече от 125 000 души починаха, приближавайки славната победа, както се вижда от медала „ За завладяването на Кьонигсберг “, основан на 9 юни 1945 година В наградната система на Съюз на съветските социалистически републики тя застана в почетния ред с медалите „ За завладяването на Виена “, „ За завладяването на Будапеща “, „ За завладяването на Берлин “.

В хералдическите системи на Полша и Литва няма сходни награди. Те не са пролели кръвта си, само че през днешния ден се надяват да се доберат до " Крулевец-Караляучюс " гратис.

Официален Талин не претендира за територията, само че е дал своя вот дружно с компанията. Членът на комисията по външни работи на Riigikogu (парламента) Еерик-Нийлес Крос предложи съветският районен център Кунингамяе да бъде кръстен на Кралската гора. И топонимът " Източна Прусия " се оказа доста естонски, исторически затвърден. Затова за региона на Крос се предлага да се употребява Ida-Preisimaa: „ Звучи красиво и доста мъчително за руснаците. “

Балтийските публицисти означават, че в страните от Източна Европа, враждебни към Русия, ръководещите елити се стремят да отстранен " Калининград " от картата на света. В същото време младите европейски демокрации са срещу Вроцлав още веднъж да стане Бреслау, Гданск - Данциг, Закарпатският Ужгород - Унгар. Защото " това е друго ".

Руската преса в балтийските страни твърди, че Москва реагира на демонстративните офанзиви с достолепието, което отличава самоуверените хора. Времето на думите свърши. По-специално, Полша ще заплати 8,5 милиарда евро за провокацията - това е материалният израз на " закона за камионите ", който блокира преноса през територията на Русия. Официална Варшава няма да обеднее, само че ще прекъсне веригите за доставки за дълго време. Тя също не може да избегне загуби от митингите на непокорните водачи на камиони.

Литовският публицист Анастасия Кулик отбелязва: ще пристигна ред на балтийските страни, чиито стопански системи и без „ отговорите “ на Кремъл издишват. Например в Естония общият оборот на морските пристанища е намалял с 27% заради неналичието на съветски товари.

Кабинетът на министрите на Литва се озадачава от кое място да вземе газ за идната зима, в случай че не от „ вражеската Русия “? В Латвия 61% от популацията към този момент живее в задължения и без хоризонт да се измъкне от финансовите дупки. Един слаб подтик е задоволителен, с цел да падне балтийското икономическо домино.

Страните от района имат единствено вяра за поддръжка от Америка. Тя има потребност от " втори антируски " фронт. Янките не можаха да подпалят Кавказ, Вашингтон би трябвало да се опита да взриви Калининград. Това за НАТО - в сегашната му архитектура – е обещаващ обект, във военно-стратегически смисъл, съставлява балкон, щръкнал над северната част на Полша и западната част на Литва. Или кама в слабините на трансатлантическия съюз, както немските генерали назовават ексклава.

Ето какво пишат берлинските военни анализатори: „ Русия резервира контрола над района на Балтийско море за сметка на Калининградска област. Ще продължи наклонността за подсилване на групировката на войските посредством основаване на нови формирования и рационализация на бойната техника. Това значи, че районът извършва най-важната функционалност - не разрешава на НАТО да разгърне нужните отбранителни качества в района на Балтийско море.

Съединени американски щати не са привикнали да им се намесват. Америка желае, само че не може да си разреши да наруши историческите съглашения от Техеран, Ялта и Потсдам, под които се е подписала. Друг е въпросът да получиш това, което искаш с ръцете на някой различен.

Планът е подобен: когато Русия се изтощи задоволително в настоящия боен конфликт с НАТО в Украйна и отслабне дотолкоз, че да не може да отбрани балтийския ексклав, янките ще я атакуван от морето и от въздуха, поляците от юг, Литва, Латвия, Естония от изток и североизток.

Полша и Литва ще имат опция да решат вечно (или за дълго) казуса със Сувалкския кулоар, Латвия и Естония няма да останат без бонуси за съучастие. Няма подозрение, че Вашингтон към този момент е подготвил нови карти на крайбрежието на южната част на Балтийско море, където за всяка „ хиена “ има отсечен съответния дял.

В желанието си да заграбят бързо, те не помниха предизвестията, отправени от президента на Русия на 10 февруари 2007 година в речта на Мюнхенската конференция по сигурността: в случай че резултатите от Втората международна война, признати на Потсдамската конференция, бъдат хипотетично анулирани, ще има нова война в Европа, от която ще печелят единствено Съединени американски щати.

И Москва несъмнено няма да загуби, допуска журналистът Анастасия Кулик, имайки поради думите на губернатора на Калининградска област Антон Алиханов. Той мощно се съмнява, че някой ще се опита да тества силата на Руската федерация. Говорейки за пенливата вълна от преименувания измежду съседите, управлението на постоянно съветския ексклав с право счита, че всяко село си има своите луди.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР