Талин. Българското председателство на Съвета на ЕС протича изключително успешно,

...
Талин. Българското председателство на Съвета на ЕС протича изключително успешно,
Коментари Харесай

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева се срещна с председателя на Националния съвет на Република Австрия Волфганг Соботка

Талин. Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз протича извънредно сполучливо, съобщи ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева, която се срещна с ръководителя на Националния съвет на Република Австрия Волфганг Соботка в границите на Конференцията на ръководителите на парламентите на страните-членки на Европейски Съюз в Талин, Естония. Това оповестиха от пресцентъра на Народното събрание .
Цвета Караянчева срещна австрийския си сътрудник с предпочитаната за Българското председателство тематика за Западните Балкани. Те са основен приоритет и на австрийската външна политика, стана ясно по време на диалога. Европейската вероятност пред страните от този район е извънредно значима, както за тях, по този начин и за стабилността на Европейския съюз, добави Цвета Караянчева. По думите й в границите на Българското председателство на държавно и парламентарно равнище се организират редица срещи с представители на страните от Западните Балкани, на които се разискват дейностите, които е належащо да се извършат за прогрес по пътя за присъединението им към Европейски Съюз. България желае страните от района да станат част от европейското семейство, само че откакто извършат всички нужни промени, добави още ръководителят на Народното събрание.
Цвета Караянчева увери Волфганг Соботка, че Австрия е доста значим политически и стопански сътрудник на България. Отношенията сред двете страни са другарски и се развиват сполучливо, разяснява ръководителят на Народното събрание.
България продължава взаимоотношението си с Австрия в областта на сигурността, изключително поради провокациите, пред които е изправена Европа като – мигрантски поток, терористични закани, кибер сигурността.
Австрия е извънредно значим вложител в България, напомни по време на срещата Цвета Караянчева, като уточни, че от 1996 до 2017 година директните австрийски инвестиции са 5,9 милиарда евро.
Председателят на българския парламент благодари на австрийския си сътрудник за експертната поддръжка в подготовката ни за присъединение към Шенген.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР