Талибаните забраниха на жените да използват паркове и фитнес зали,

...
Талибаните забраниха на жените да използват паркове и фитнес зали,
Коментари Харесай

Талибаните забраниха на жените разходките в паркове

Талибаните не разрешиха на дамите да употребяват паркове и фитнес зали, заяви формален чиновник в четвъртък. Това е следващият декрет на религиозната група, накърняващ правата и свободите на дамите, откогато екстремистката формация пое властта преди повече от година.

Досега талибаните са забранили на девойките да посещават приблизително учебно заведение и гимназия, макар първичните обещания към страната, ограничиха дамите в множеството сфери на заетостта и им подредиха да носят облекла от главата до петите на обществено място.

Говорител на Министерството на добродетелта и порока сподели, че новата възбрана се вкарва, тъй като хората подценяват заповедите за делене на пола и, че дамите не носят наложителния хиджаб или було за глава.

Мохамед Акеф Мохаджер, назначен от талибаните представител на Министерството на порока и добродетелта, сподели, че групата е „ направила всичко по силите си “ през последните 15 месеца, с цел да избегне затварянето на паркове и фитнес зали за дами, нареждайки достъп в обособени дни от седмицата за мъже и дами или налагане на сегрегация по пол.

„ Но, за жалост, заповедите не бяха спазени и разпоредбите бяха нарушени и трябваше да затворим паркове и фитнес зали за дами “, сподели Маджер. „ В множеството случаи сме виждали и мъже, и дами дружно в парковете и, за жалост, хиджабът не беше спазен. Така че трябваше да излезем с друго решение и към този момент наредихме всички паркове и фитнес зали да бъдат затворени за дами. ”

Екипи на властта на талибаните ще стартират да следят заведенията, с цел да ревизират дали дамите към момента ги употребяват, сподели той.

В увеселителен парк в Кабул, включващ атракциони като колички и виенско колело, очевидци на Ройтерс видяха по какъв начин няколко дами не бяха позволени от чиновници на парка, под наблюдението на сътрудници на талибаните.

Твърдолинейните наподобява имат власт в ръководената от талибаните администрация, която се бори да ръководи и остава интернационално изолирана.

Икономическият спад докара още милиони афганистанци до беднотия и апетит.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР