Талибаните са информирали авиокомпаниите в Афганистан, че на жени вече

...
Талибаните са информирали авиокомпаниите в Афганистан, че на жени вече
Коментари Харесай

Талибаните забраняват на жените да пътуват със самолет без мъж придружител

Талибаните са уведомили самолетните компании в Афганистан, че на дами към този момент е неразрешено да се качват на вътрешни или интернационалните полети без мъж компаньон, съобщи Ройтерс, базирайки се на два източника.

Този ход идва, откакто талибаните трансформираха позицията си по предходен техен ангажимент да разрешат на девойките да се върнат в гимназиалните учебни заведения, което шокира доста афганистанци и беше наказано от филантропични организации и задгранични държавни управления.

Съединени американски щати анулираха планувани срещи с талибански чиновници, на които щяха да бъдат разисквани основни стопански въпроси, а Съветът за сигурност на Организация на обединените нации съобщи, че решението за прекъсване на образованието на девойките е провокирало надълбоко безпокойствие.

Говорилите при изискване за анонимност източници споделиха, че министерството за поощряване на добродетелта и битка с порока е изпратило писмо до самолетните компании в събота, в което ги е уведомило за новите ограничавания при пътешестване за дамите.

По информация на източниците дамите без компаньон, които към този момент имат запазен билет, са могли да пътуват през вчерашния ден и през днешния ден, откакто в събота някои дами с билети са били върнати от летището в Кабул. Министерството не е коментирало информацията.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР