Талибаните обявиха на пресконференция официално, че са превзели долината Панджшир

...
Талибаните обявиха на пресконференция официално, че са превзели долината Панджшир
Коментари Харесай

Талибаните обявиха, че са превзели долината Панджшир

Талибаните оповестиха на конференция публично, че са завладяли долината Панджшир и към този момент управляват цялата страна.

Говорителят на ислямското придвижване Забиула Муджахид заяви, че са изпратени военни сили, които да се отърват от последние бастион на „ тероризма “.

Бившият вицепрезидент Амрула Салех е избягал в Таджикистан, стана ясно от изказването.

Муджахид заяви още, че от съпротивата са получили негативен отговор, когато са се пробвали да договарят за прекъсване на сраженията.

Скоро в Панджшир ще бъде възобновено електричеството и интернета, дават обещание талибаните. По думите на представителя им интервенцията за определяне на надзор върху последния бастион на съпротивата е завършила без цивилни жертви.

Новото държавно управление на талибаните и то може да е преходно и да бъде променено в бъдеще, заяви още Забиула Муджахид.

Работи се и за отварянето на летището в Кабул, а талибаните приканиха интернационалната общественост за помощ във възобновяване на страната и продължение на филантропичните доставки. Талибаните увериха и народа на Афганистан, че скоро страната ще се върне към естествения живот и стопанската система ще се усъвършенства.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР