Талибаните обявиха днес, че всички салони за красота в Афганистан

...
Талибаните обявиха днес, че всички салони за красота в Афганистан
Коментари Харесай

Талибаните забраниха салоните за красота в Афганистан

Талибаните оповестиха през днешния ден, че всички салони за хубост в Афганистан би трябвало да бъдат затворени , оповестява " Асошиейтед прес ". Според тях, към този момент е изминал едномесечният период,.

Говорителят на талибанското министерство на добродетелта и порока Садик Акиф Маджер не изясни дали ще бъде употребена мощ против несъобразилите се със възбраната. Талибаните са решили да забранят салоните за хубост, тъй като оферират неразрешени от исляма услуги.

Обявяването на едномесечният период докара до на десетки козметици и гримьори, които се събраха в столицата Кабул. Силите за сигурност разпръснаха митинга.

Забраната също провокира угриженост от интернационалните групи, разтревожени от дискриминирането против дамите.
 Организация на обединените нации прикани талибаните да не вършат невидими дамите в Афганистан
Организация на обединените нации прикани талибаните да не вършат невидими дамите в Афганистан

Приета е резолюция, осъждаща нарушаванията на правата на дамите и девойките в Афганистан

Генералният секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутериш " поддържа напъните на Мисията на Организация на обединените нации за подкрепяне в Афганистан (UNAMA), която прикани талибаните да не затварят салоните за хубост. Според организацията възбраната би се отразила зле на стопанската система и също така опонира на поддръжката за женското предприемачество.

" Тук не става дума за оформяне на косата и ноктите ви. Това са към 60 000 дами, които губят работата си. Става въпрос за това, че дамите губят едно от единствените места, където биха могли да отидат за общественост и поддръжка, откакто талибаните систематично унищожиха цялата система, основана да реагира на домашното принуждение ", сподели Хедър Бар, шеф по правата на дамите към американската група Human Rights Watch.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР