Талибаните обявиха днес, че техни бойци за обградили силите на

...
Талибаните обявиха днес, че техни бойци за обградили силите на
Коментари Харесай

Талибаните са обсадили силите на съпротивата, но искат преговори

Талибаните оповестиха през днешния ден, че техни бойци за обкръжили силите на съпротивата в Панджширската котловина, само че се стремят да договарят, вместо да се бият с тях, съобщи Агенция Франс Прес.

Съобщението последва неразбираеми известия за конфликти в нощта против понеделник, като в проталибански сметки в обществени мрежи се твърдеше, че се струпват още бойци, а някогашният вицепрезидент сподели, че силите на съпротивата се държат.

Талибански бойци „ са ситуирани покрай Панджшир “, съобщи представителят Забиула Муджахид, казвайки, че те са обкръжили региона от три страни.

„ Ислямският емират се пробва да реши този проблем спокойно “, добави той.

Акаунти в обществени мрежи, подкрепящи съпротивата, отхвърлиха изказвания за изтласкване, като на собствен ред оповестиха, че на бойци на талибаните била устроена засада и те били разгромени.

Панджширската котловина, която е известна с естествената си отбрана, в никакъв случай не е била завладявана от силите на Съюз на съветските социалистически републики или талибаните в предходни спорове. Тя остава последното огромно леговище на антиталибанските сили, водени от Ахмад Масуд – наследник на фамозния муджахидински водач Ахмед Шах Масуд.

Бившият вицепрезидент Амрула Салех също е там, като фотоси от последните дни в обществени медии го демонстрират по какъв начин приказва с Масуд.

Говорител на антиталибанския Национален фронт за опозиция съобщи пред Агенция Франс Прес през уикенда, че техните сили са готови за „ нескончаем спор “, само че биха предпочели да договарят за държавно управление с необятна база.

„ Условията за спокойно съглашение с талибаните са децентрализация – система, която обезпечава обществена правдивост, тъждество, права и свободи за всички “, сподели представителят Али Майсам Назари.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР