Талибаните казаха в сряда, че са близо до споразумение със

...
Талибаните казаха в сряда, че са близо до споразумение със
Коментари Харесай

Талибаните казват, че са близо до споразумение със САЩ

Талибаните споделиха в сряда, че са покрай съглашение със Съединени американски щати за евакуиране на американските войски от Афганистан в подмяна на заричане от талибаните, че Афганистан няма да се трансформира в леговище за интернационалните екстремистки групировки, предадоха Ройтерс и ДПА.

" Надяваме се скоро да имаме положителни вести за нашата мюсюлманска, стремяща се към самостоятелност страна ", съобщи представителят на политическото посланичество на талибаните в Доха Сухаил Шахин.

Талибаните и Съединени американски щати водят договаряния в катарската столица за прекъсване на 18-годишната война в Афганистан. Деветият кръг от почналите в края на 2018 година договаряния бе открит предходната седмица.

Източници, осведомени с договарянията, споделиха, че се планува американският специфичен представител за Афганистан Залмай Халилзад да посети Кабул, с цел да осведоми афганистанския президент Ашраф Гани за съглашението.

Висш чиновник по сигурността в Кабул съобщи, че талибаните и Съединени американски щати са се договорили за график от към 14 до 24 месеца за евакуиране на американските войски
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР