Талибаните казаха на авиокомпаниите в Афганистан, че жените вече не

...
Талибаните казаха на авиокомпаниите в Афганистан, че жените вече не
Коментари Харесай

Талибаните забраниха на жените да летят без мъжки придружител

Талибаните споделиха на самолетните компании в Афганистан, че дамите към този момент не могат да се качват на вътрешни или интернационалните полети без мъжки компаньон, осведоми Агенция Ройтерс.

Този ход идва, откакто талибаните отстъпиха от предходния си ангажимент да отворят гимназии за девойки, поврат, който шокира доста афганистанци и провокира наказание от филантропични организации и непознати държавни управления.

Съединените американски щати анулираха плануваните срещи с представители на талибаните по основни стопански въпроси заради решението им в сряда.

Източниците, които не се загатват от съображения за сигурност, обявиха, че Министерството за разпространяване на добродетелта и предварителната защита на порока е изпратило писмо на самолетните компании в събота, в което ги осведоми за новите ограничавания.

Те прибавиха, че на непридружените дами, които към този момент са резервирали билети, ще бъде позволено да пътуват в неделя и понеделник. Някои дами с билети са били отхвърлени на летището в Кабул в събота.

Говорителите на Министерството за разпространяване на добродетелта и предварителната защита на порока и Министерството на културата и информацията не пожелаха да създадат коментар по случая.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР