Талибаните и ДАЕШ (Ислямска държава) съвместно са избили десетки цивилни

...
Талибаните и ДАЕШ (Ислямска държава) съвместно са избили десетки цивилни
Коментари Харесай

Талибаните и ДАЕШ избиха съвместно десетки цивилни в Афганистан

Талибаните и ДАЕШ ( " Ислямска страна " ) взаимно са избили десетки цивилни в афганистанско село, оповестиха управляващите, представени от Агенция Франс Прес.

Изключително рядко двете терористични организации си сътрудничат в размирната страна, което в допълнение усложнява обстановката за афганистанската войска и силите на НАТО.

Екстремистите избили повече от 50 мъже, дами и деца в северната провинция Сарипол, откакто се справили с локалната полиция в границите на 48 часа през уикенда, разясниха локални представители.

" Беше взаимна интервенция на ДАЕШ и талибаните. Те наеха сили от други провинции в страната и нападнаха село Мирзаваланг ", разясни представител на провинциалния шеф.

Говорителят добави, че десетки талибани и джихадисти от ДАЕШ под командването на Мохамед Газанфар, локален талибански пълководец, който се е врекъл във честност на " Ислямска страна ", са направили координирана офанзива в региона, почнала в четвъртък.

Екстремистите превзеха региона и започнаха да избиват почтени и беззащитни цивилни, разясни представителят.

Според Мохамед Рахмани, ръководителят на провинциалния съвет, 44 от 50-те жертви са цивилни.

Талибаните и ДАЕШ постоянно влизат в конфликти за територии в Източен Афганистан от 2015 година

Източник от афганистанските сили разгласи пред медията, че е имало към три случая, при които терористи от двете групировки са работили взаимно в някои региони.

Говорителят на талибаните удостовери, че са завладяли селото, само че са го създали сами. Той отхвърля да са избивани цивилни.

Беше самостоятелна интервенция. Няма съдействие с " Ислямска страна ", твърди представителят.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР