Талантливите творци, които пожънаха огромен успех с програмата „Да послушаме

...
Талантливите творци, които пожънаха огромен успех с програмата „Да послушаме
Коментари Харесай

Над 30 концерта в турнето „Световното кино в музика“ на плевенската филхармония, Хилда Казасян, Васил Петров и Теодосий Спасов

Талантливите създатели, които пожънаха голям триумф с програмата „ Да послушаме кино “, още веднъж се завръщат на път с новата си продукция „ Световното кино в музика “.

След като отдадоха респект на най-популярните музикални тематики от български филми Хилда Казасян, Васил Петров, Теодосий Спасов и плевенската филхармония обръщат взор и към музиката на международното кино.

„ Да послушаме кино “ препълни огромните подиуми в България в 38 града и сграбчи наградата „ Кристална лира “ за върхови достижения в региона на българското музикално изкуство. С не по-малко интерес се посреща и турнето „ Световното кино в музика “, което към този момент започва на 3 февруари в Плевен. Предвиждат се 31 концерта в 31 града на България, като последният е на 2 декември в Дупница.

„ Световното кино в музика “ e допиране на душата. Това е един необикновен театър сбъднат от Хилда Казасян, Васил Петров, Теодосий Спасов и прелестната Плевенската филхармония под диригентството на Борислав Йоцов. Това е концерт, който разпръсква мрака в душите, свити от действителността. „ Светът на киното в музика “ ни принася в света на „ Имало едно време в Америка ", „ Кръстникът “, „ Убий Бил “, „ Кабаре “, „ Флашданс “, „ Хубава жена “, филмите на Чарли Чаплин и доста други. Връща ни в това време на наслада и равнодушие, на светлина и успокоение. Кара ни да забравим компликациите и отваря пред нас необятно вратата на щастието. Прекрасни реализатори и музиканти пресътворяват прелестна музика, основана от велики композитори. Времето е уместно за допир с красивото.

Точно в днешното време би трябвало да се преоткрие светът на музиката. Защото тя към този момент не е просто изкуство и наслаждение. Тя към този момент е врач на изстрадалите от действителността хора. Тя изцелява, посредством най-силното си оръжие хубостта. Тя носи онази ефирна лекост, която кара хората да се вгледат в себе си и да открият тайните, скътани надълбоко в душите им. Времето отделено за „ Световното кино в музика “ е пълноценно и всепоглъщащо. Това е опция да да започнеш да чувстваш и да усещаш. Да отвориш сетивата си, за оня вълшебен необикновен свят, който ни обкръжава, само че ние потънали в делника като че ли не виждаме. Всеки, който е гледал програмата „ Да послушаме кино “, включваща едни от най-популярните тематики от български филми, знае това. След превъзходната българска музика, в този момент е време да се насладим на музика, която свързваме с едни от най-емблематичните международни филми.

На сцената с изключение на Плевенска филхармония под диригентството на Борислав Йоцов и солистите Хилда Казасян, Теодосий Спасов и Васил Петров са и едни от най-хубавите джазови музиканти в България - Живко Петров, Христо Йоцов, Димитър Карамфилов, Михаил Йосифов. Мултимедията, която добавя атмосферата на всяко зрелище е особено дело на Васил Каркеланов, а новите аранжименти са направени от Христо Йоцов още веднъж особено за случая.

Ето в кои градове и на кои дати можете да се насладите на това необикновено музикално и образно прекарване:

 Световното кино в музика

Билети за всички концерти от турнето ще можете да резервирате от платформата на Grabo.bg.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР