Талантливи българчета спечелиха миналата година квота за Световния шампионат по

...
Талантливи българчета спечелиха миналата година квота за Световния шампионат по
Коментари Харесай

Млади стрелци събират пари, за да участват на световно

Талантливи българчета завоюваха предходната година квота за Световния шампионат по еърсофт - динамична пукотевица. Участието им през юни тази година обаче е под въпрос поради липса на средства. Оказва се, че със лични старания посредством другари, родители, треньори и Българската федерация по пукотевица до момента са събрани към 29 хиляди лв. за присъединяване на малчуганите в влиятелното съревнование. Не доближават 6 500 лв. от общо 35 хил.лв., с цел да се включат в интернационалната конкуренция в Хонконг.

Желание и упоритост за победа не липсва на тези шест работливи деца, а рецептата им за положително показване включва часове упорити тренировки през почивните и празничните дни, доста настрел, с цел да реализиран нужното високо равнище. Досега учениците са печелили оценки и медали от доста интернационалните шампионати. Но най-голямата им цел в този момент е да показват уменията си и на Световния шампионат по еърсофт.
“Спортният клуб не получи финансовата помощ от страната. Затова се наложи сами да търсим финансиране. А този спорт – динамичната пукотевица, развива децата освен физически, само че и ментално. Учи ги на отговорност при потребление на оръжие”, сподели Калоян Георгиев, ръководител на съдружие “Рейс Гън БГ”.

“Еърсофт” е имитация на бойно оръжие и се стреля с пластмасови топчета. И е доста уместно за трениране на бъдещи национални първенци в стрелбата “, безапелационен е Георгиев.

За набиране на цялостната сума за присъединяване в Световното състезание в Хонконг, клубът провежда на 23 юни 2018 година, сряда, благотворителен шампионат по динамична пукотевица. Турнирът ще се организира от 10:00 до 18:00 ч. в кв. Драгалевци, ул. „ Витошка Зорница “ №2. Националният тим по еърсофт разчита и на дарения по банкова сметка:

Сдружение „ Рейс Гън БГ”
Банка: Fibank
IBAN: BG17FINV91501214725970
BIC/SWIFT код: FINVBGSF
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР