Талантлива бургаска художничка подари свои картини на УМБАЛ Бургас. Веселите

...
Талантлива бургаска художничка подари свои картини на УМБАЛ Бургас. Веселите
Коментари Харесай

Талантлива художничка подари свои творби на УМБАЛ Бургас

Талантлива бургаска художничка подари свои картини на УМБАЛ Бургас. Веселите рисунки на Борислава Марчева ще развличат най-малките пациенти на болничното заведение и ще украсят стаите във Второ детско поделение. Създаването на 20-те произведения е лишило на авторката към месец и половина.

Борислава Марчева е на 27 години, приключила е Английската гимназия в Бургас. Учи анимация във Англия, била е една от най-обещаващите студенти. За страдание се наложило да прекъсне и да се върне назад в България поради заболяване. Но съхранила пристрастеността към рисуването. То й оказва помощ да намира опора в всекидневието и в битката с заболяването. В момента приготвя своя галерия в Лувъра.

Младата жена е една от посетителките на Центъра за обществена рехабилитация и интеграция на лица с психологични разстройства. Центърът е най-новата обществена услуга на Община Бургас и обезпечава дневна и почасова поддръжка на своите клиенти и техните фамилии. Там те разчитат на помощта на обществени служащи, психолог, трудотерапевти. Към центъра има здравно лице и консултант-психиатър, както и голям брой разнородни форми на поддръжка - от почасови занимания, до помощ със оправянето с битови обстановки – например попълване и подаване на документи, образования, р абота със фамилии и близки.

Юлия Куцарова, шеф на Центъра, и Мая Казанджиева, шеф “Социални действия, опазване на здравето и спорт " в Община Бургас, пристигнаха персонално да поддържат Борислава при предаването на рисунките в болничното заведение.

" Благодарни сме на всички в Центъра, както и на Община Бургас. Отношението, загрижеността на тези хора към Борислава и нашето семейство й оказват помощ да продължи напред “, споделиха майката и братът на Борислава, които също пристигнаха с нея в болничното заведение. " Ще оказваме помощ на Борислава и ще се радваме тя да провежда и други свои независими изложения “, увери Мая Казанджиева.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР