Талантите на бургаската Френска гимназия за пореден път обраха наградите

...
Талантите на бургаската Френска гимназия за пореден път обраха наградите
Коментари Харесай

С приз за най-добър актьор и бронзова маска, учениците от Френската гимназия в Бургас обраха наградите на театрален фестивал

Талантите на бургаската Френска гимназия за следващ път обраха премиите в обичайния интернационален фестивал за френски спектакъл, който се организира в Стара Загора. Трупата на ПГРЕ " Г.С.Раковски “ завоюва бронзова маска състезавайки се с 10 трупи от цяла България, както и с представители от чужбина. 

Призът за най-хубава мъжка роля, из 140-те участници, отиде при основния редактор на Бургаска младежка телевизия (bMT) Давид Сукнаров. За поредна година бургаската Френска гимназия завоюва най-вече награди поради съвършената си театрална игра. Режисьор на постановката беше преподавателят по френски Неди Абрашева, само че без напъните на актьорите: Мила, Даниела, Продан, Гергана, Красимир, Мария, Стела, Диана, Александър и Павел, триумфът не бе вероятен.

Учениците от морския град влязоха в ролята на луди в психиатрич на клиника, които си задават най-важния въпрос: " Какво е мир и за какво е нужна войната! “. Автор на пиесата е френска авторка, която участва на фестивала и остана удивена от играта на младите гении, завладели сърцата на жури и аудитория.

Миналата година премиите за най-хубава женска роля и най-хубаво наречие на френски също бяха извоювани от възпитаници от Бургас, които и тази готина бяха част от трупата.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР