Талантите на България са в центъра на политиката ми. Кабинетът

...
Талантите на България са в центъра на политиката ми. Кабинетът
Коментари Харесай

Мария Габриел разкри какви ще са първите й стъпки като премиер

Талантите на България са в центъра на политиката ми. Кабинетът под мое управление ще даде късмет на гениите във всички браншове. Това съобщи в  изявление за " Стандарт " вицепремиерът и външен министър Мария Габриел, която след по-малко от три месеца застава отпред на изпълнителната власт като министър-председател.

Мария Габриел разкри главните си цели. Работя България да стане районен водач в нововъведенията, сподели Габриел и заяви, че по нейно предложение нововъведенията са към този момент част от стратегическите ни партньорства със Съединени американски щати и Англия.

" През последните шест месеца с акад. Денков работихме като екип. Вярвам, че напъните ни по осъществяване на целите от Програмата за ръководство на България ще продължат - в интерес на българските жители, на бизнеса, на районната и европейска непоклатимост.

Както не един път съм заявявала, плавното реализиране на ротацията ще покаже политическа зрялост и поредност в напъните за прогрес на България. Това от своя страна ще изпрати доста значим сигнал към жителите, бизнеса, локалните и задгранични вложители и интернационалните ни сътрудници. Това ще е сигнал за непоклатимост, за премислени и целенасочени дейности за развиване на страната. Кабинетът под мое управление ще продължи да слага жителите в центъра на политиката. А това значи политика на разговор, доверие и баланс ", съобщи Габрел.

По думите й ще продължат напъните българите да бъдат равни пред закона и справедливостта да е за всички, обществените средства да се харчат транспарантно и дейно, а битката с корупцията да е на напред във времето.

" Сред главните ни цели ще са гарантиране на сигурността на жителите, понижаване на неравенствата и повишение на виталния стандарт.

Ще работим за възстановяване на изискванията за бизнес в България и поощряване на задграничните вложения, тъй като те са основни. Убедителният прогрес по тези и други цели от Управленската стратегия ще увеличи доверието на българските жители. 

Във фокуса на работата на Кабинета ще останат водещи външнополитически цели като Шенген, еврозоната и Организацията за икономическо съдействие и развиване. Уверено мога да заявя, че от началото на мандата на това държавно управление, България сподели, че има поредна външна политика и ясно говорене по настоящите тематики както пред българското общество, по този начин и отвън страната ".

" Без постоянна парламентарна поддръжка няма по какъв начин да бъдат осъществени целите, заложени в Управленската стратегия ", дава си сметка вицепремиерът.

" Вярвам, че всички осъзнаваме отговорността си да сплотяваме старания и основна в това отношение е ролята на Народното събрание. Нека не забравяме, че с поддръжката и постоянно по начинания на Народното събрание се случиха значими решения за страната - от поддръжката за Украйна до законодателните промени, свързани с Шенген, бюджета, правосъдната промяна и конституционните промени. България е парламентарна република и е добре за страната, когато Народното събрание работи в синхрон с изпълнителната власт ".

" Стабилността на ръководството зависи от работата ни всеки ден - от метода, по който споделяме, даваме бистрота в процеса на взимане на решения и от метода, по който думи и дейности се припокриват. По този метод се гради доверие. Важно е да бъдат регистрирани резултатите от управническата стратегия, да бъде ясна поддръжката на парламентарните групи за държавното управление и да бъде изразено удовлетворението на българските жители от ограниченията, които взема това държавно управление. Тези фактори ще създадат по този начин, че ротацията да затвърди посоката, в която върви страната ", сподели още вицепремиерът. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР