Талантът на Черно море - Виктор Попов, е сред най-често

...
Талантът на Черно море - Виктор Попов, е сред най-често
Коментари Харесай

Виктор Попов пред ТОПСПОРТ: Черно море има сили да стигне до Европа, искам да приличам на Георги Илиев

Талантът на Черно море - Виктор Попов, е измежду най-често употребените футболисти от треньора Илиан Илиев през есенния полусезон в efbet Лига. Защитникът прави професионалния си дебют за " моряците " през май 2019 година против Ботев (Пловдив) (1:0). Десет дни по-късно подписва първи професионален контракт с клуба. ТОПСПОРТ се свърза с него и той показа упованията си за пролетния дял на шампионата, работата с Илиев, както и идните цели и фантазии в персонален проект.

Викторе, Здравей. Как си? Как върви подготовката на отбора?

- Повече от добре съм. Както през последните няколко години, подготовката ни е във Варна. Всичко върви доста добре към този момент. За благополучие, времето ни разрешава да се приготвяме пълноценно. Имаме шанс, че зимата е доста лека.

Какви са задачите на Черно море тази пролет?

- Повече от ясно е - най-малко Топ 6 в класирането на шампионата и неуморно преследване на местата, даващи право на присъединяване в европейските клубни шампионати. Имаме и силите да реализираме това. С времето, когато стартират мачовете, напълно ще се обясни до каква степен ни стигат качествата, считам, че имаме действителни шансове това да се случи.
 Снимка 586415
Източник:

Ти самият какви цели си си сложил? Да отбележиш повече голове или да предотвратиш повече голове?

- Естествено, отбраната за мен е най-важното. Там би трябвало да сме на нула. Все отново ще се веселя да увелича асистенциите и дай Боже да имам и голове.

Какво е да работиш под управлението на Илиан Илиев?

- Фактът, че през последните години е спечелил премията за най-хубав треньор в България приказва задоволително. Резултатите, които реализира Черно море също демонстрират каква работа прави. Откакто е треньор тук, отборът непрекъснато е в Топ 6 и в множеството случаи си реализира задачите. Откъм подготвителен развой, той има доста разнородни способи и постоянно знае по какъв начин да подходи към нас при другите обстановки, с които се сблъскваме.
 Снимка 425718
Източник:

Имаш ли си някой идол измежду българските футболисти от близкото и далечно минало?

- Георги Илиев несъмнено ми е образец за подражателство. Имах насладата да бъда покрай него известно време. Винаги съм желал да наподобявам на него... Само с наличието си в съблекалнята, той вдъхва почит.

А от задграничните?

- Основно се интересувам от футболистите, които играят на моята позиция. Симпатизирам на Трент Александър-Арнолд от Ливърпул.
 Снимка 570086
Източник:

Да разбирам ли, че мърсисайдци са обичаният ти тим?

- Не. Байерн Мюнхен (смее се).

Вярваш ли, че един ден ще стигнеш до Байерн (Мюнхен)? Все отново си единствено на 22 години...

- Това е същинска фантазия. Човек би трябвало да има такива упоритости. Надявам се някой ден да стигна това равнище.
 Снимка 527926
Източник:

Получавал ли си някакви оферти на клубове от чужбина?

- В момента съм се съсредоточил напълно върху работата ми в Черно море и в случай че има някакви оферти, то те са били ориентирани към клуба.
 Черно море ще премери сили с Етър в четвъртата си контрола
Черно море ще премери сили с Етър в четвъртата си контрола

Срещата е в сряда от 14:30 часа
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР