Тактическото учение Отбранителен щит-21“ (OЩ-21) на военни формирования от състава

...
Тактическото учение Отбранителен щит-21“ (OЩ-21) на военни формирования от състава
Коментари Харесай

Мащабно военно учение се провежда на полигон „Корен“

Тактическото обучение „ Отбранителен щит-21 “ (OЩ-21) на военни формирования от състава на Сухопътните войски се организира на образователен полигон „ Корен “, оповестиха от Министерство на защитата.
 Министерство на защитата
То ще продължи до 11 ноември и в него вземат участие над 490 военнослужещи от 4-и и 29-и механизирани батальони от Единния център за начална подготовка (ЕЦНП), Центъра за подготовка на експерти (ЦПС) и 59-и батальон за нуклеарна, химическа и биологична отбрана и екология (ЯХБЗ и Е).

Темата на учението е „ Отбрана на механизиран батальон при осъществяване на отбранителна интервенция ”. Основните цели на подготовката са повишение на полевата натренираност на щабовете и формированията, както и обмисляне и осъществяване на о тбранителни бойни дейности в народен формат.

По време на „ Отбранителен щит-21 “ ще се проведат тактически учения с бойни стрелби на механизираните роти от 4-и и 29-и механизирани батальони, усилени с танкови взводове. Учението ще приключи с осъществяване на тактическо обучение на 4-и механизиран батальон, интензивен с танкова рота от Центъра за подготовка на експерти.
 Министерство на защитата
Офицер, планиращ учението, е командирът на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов, офицер, провеждащ учението е командирът на ЕЦНП полковник Марин Господинов, а шеф на учението е заместител - командирът на ЕЦНП полковник Иван Вълев.

Учението се организира при прецизно съблюдаване на всички противоепидемични ограничения за недопускане на разпространяването на COVID-19.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР