Таксите за роуминг - за iPad, а не за телефонни

...
Таксите за роуминг - за iPad, а не за телефонни
Коментари Харесай

Въпросите без отговор около законопроекта за iPad на шотландския министър Майкъл Матисън от 11 000 паунда

Таксите за роуминг - за iPad, а не за телефонни диалози - възлизат на 10 935,74 паунда.

Г-н Матисън се съгласи да заплати £ 3000 за разноските от неговия бюджет за разноски. Тъй като съгласно известията потреблението на данните е било за парламентарна работа, шотландският парламент се съгласи да заплати остатъка.

Г-н Матесън, който като секретар на кабинета за възобновяване, опазване на здравето и обществени грижи има годишна заплата от £118 511, сподели пред кореспонденти в четвъртък: „ Беше обяснено, че това е породено от остаряла SIM карта в iPad, която имах за задачите на изборния регион.

„ Не знаех, че би трябвало да бъде заменена и цената построена вследствие на това. "

Инцидентът провокира публичен отзив, като както шотландските лейбъристи, по този начин и шотландските консерватори приканиха господин Матисън да поеме „ сълзящата се сметка " вместо данъкоплатците. < /p>

Въпреки че господин Матисън даде малко пояснение зад гафа, ние зададохме спомагателни въпроси на министъра за изясняване:

• Използван ли е iPad само за изборни и парламентарни цели и не персонални употребявате въобще?
• Използван ли е iPad за поточно предаване на развлечения?
• Защо не уведомихте ИТ отдела на шотландския парламент, преди да пътувате до Мароко, с цел да може да се приложи подобаващият пакет за роуминг?
• Други отчети споделят, че през февруари 2022 година ви е казано по имейл да промените SIM картата. Това правилно ли е?
• Кога бяхте предизвестени за цената на таксите за роуминг?
• Свързахте ли се въобще с някакъв разполагаем WiFi по време на почивката си? Ако не, за какво не?
• Досега не сте се извинили. Има ли нещо, което желаете да кажете в този момент?

Sky News чака отговора на господин Matheson.

Прочетете повече от Sky News:
Как се финансират вашите депутати - Уестминстърските сметки

Изображение: Г-н Матисън, сниман до кабинета на първия министър Хумза Юсуф

Г-н Матисън взе iPad със себе си на едноседмично посещаване в Мароко със фамилията си към Коледа предходната година.

Такси за роуминг пораждат в чужбина, когато мобилно устройство се свърже отвън домашната си мрежа, а не към WiFi.

Длъжностни лица в Holyrood оспориха законопроекта поради мащаба на таксите за данни и късното предизвестие за възходящите разноски, само че предходният снабдител EE отхвърли да се откаже от него.

Falkirk West MSP беше чистият нулев министър по енергетиката и превоза в държавното управление на Никола Стърджън по това време.

Той беше назначен за министър на опазването на здравето по-рано тази година под Първият министър Хумза Юсаф.

Говорител на шотландския парламент сподели, че таксите за данни на господин Матисън са били разследвани от парламентарната ИТ работа през януари, преглеждайки размера на употребяваните данни, ежедневните такси за ценообразуване и използването на цени от компанията.

Разследването също удостовери, че той не е актуализирал SIM картата на своя iPad към новия снабдител, както се изисква, и не е уведомил ИТ службата преди пътуването, което значи, че подобаващият пакет за роуминг не може да бъде прибавен.

Те прибавиха: „ В края на следствието висши чиновници одобриха уверенията на господин Матисън, че всички направени разноски са били за парламентарни цели. “

Шотландският парламент сподели, че случаят е провокирал обзор на политиката за потреблението на данни, който ще разгледайте „ капацитета членовете да носят персонална отговорност за разноски, когато не са работили в цялостно сходство с условията на ИТ офиса “.

Прегледът се чака да завърши до края на март 2024 година

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР