Таксиметровият шофьор, който блъсна пешеходци в центъра на Москва по-рано

...
Таксиметровият шофьор, който блъсна пешеходци в центъра на Москва по-рано
Коментари Харесай

Таксиметровият шофьор, който блъсна пешеходци в Москва, задрямал на волана

Таксиметровият водач, който блъсна пешеходци в центъра на Москва по-рано през днешния ден, не е бил пийнал, заяви московската пътна полиция, представена от ТАСС и Ройтерс.

Такси се вряза в навалица пешеходци край Червения площад. Осем души са ранени, в това число двама мексикански жители, пристигнали в Русия за Мондиала. Според здравните управляващи седем от ранените са в положително положение, а контузиите на един са по-тежки. В болница са признати две мексикански гражданки, една украинка и две рускини, предава Българска телеграфна агенция.

" Имаше противен случай в такси. Шофьорът е изгубил надзор ", написа в туитър кметът на Москва Сергей Собянин.

Според източник на организация Интерфакс лидерът задрямал на кормилото и инцидентно натиснал педала на газта. Той се намира в страната законно и има всички нужни документи за работа.

Водачът на таксито има шофьорска брошура, издадена в Казахстан. Той е декларирал, че не е блъснал минувачите съзнателно, а задремал зад кормилото, откакто работил цяла нощ. Опитал се да избяга от мястото на случая, тъй като се уплашил от станалото. В понеделник ще бъде избрана мярка за задържане.

Според очевидци се опитал да избяга от мястото на случая, само че бил арестуван от полицията, добавя Ройтерс.

Московската полиция е почнала наказателно дело за нарушаване на пътнотранспортните правила. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР