Таксиметровият протест обслужва цели, различни от тези да се решат

...
Таксиметровият протест обслужва цели, различни от тези да се решат
Коментари Харесай

СО: Таксиметровият протест обслужва цели, различни от тези да се решат проблемите

" Таксиметровият митинг обслужва цели, разнообразни от тези да се решат проблемите на водачите. " Това сподели ръководителят на транспортната комисия в СОС Екатерина Йорданова.
По думите ѝ " минималната цена на пазара е 59 ст., нашият ангажимент не е да дефинираме междинна цена. " Йорданова уточни в изявление за bTV, че и сега компаниите могат да слагат цена от 1,30 лева на километър, само че доста малко го вършат.
Според общината равновесната цена е 78 ст., а анкетите измежду компаниите са дали сред 89 ст. и 1,13 ст., само че с коли до 7-годишна възраст Йорданова добави, че в 23 страни от Европейски Съюз минимална цена за таксиметровата услуга няма. Йорданова уточни, че от „ Московска” 33 желаят и Етичен кодекс, който да усъвършенства качеството на таксиметровата услуга.
Общината е и срещу другото искане на водачите – да карат в бус лентите, когато са с клиент. Причината – това е допустимо единствено при ограничение на броя на такситата или при регламентиране на обособен клас от тях, които да вземем за пример обслужват летището, а всичко това не се нрави на сектора.
Председателят на Националния таксиметров профсъюз Райна Димитрова упрекна общинския съвет, че от 7 година има таван, само че не и предел на цените.
При митинга си таксиметровите водачи се сплотиха за минимум 98 ст. за километър пробег денем и 1,14 – през нощта.
" Горната граница пази потребителите, а долната пази тези, които правят тази активност ", добави още Димитрова и добави, че влизащите в цената съставни елементи като гориво и " Гражданска отговорност " са скочили през този интервал.
Димитрова акцентира, че законът, добър или неприятен, би трябвало да се съблюдава и да се вкара минимална цена. Тя добави, че в случай че ще се гледа напълно пазарното начало, не би трябвало да има и таван.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР