Таксиметровите шофьори заплашват с протести, ако данъчните облекчения за дейността

...
Таксиметровите шофьори заплашват с протести, ако данъчните облекчения за дейността
Коментари Харесай

Таксиметровите шофьори заплашват с протести

Таксиметровите водачи заплашват с митинги, в случай че данъчните облекчения за активността им отпаднат от бюджета. Те организираха среща с министъра на превоза Георги Гвоздейков, на която изложиха настояванията си.

" Това беше една опознавателна среща, на която представихме най-острите настоящи проблеми на сектора. В актуалната обстановка целта е към бюджета, тъй като от него чакаме обещаната отплата за понижения размер на таксиметровия налог, който платихме предплатено в края на 2022 година за 2023 година Тогава на нас ни беше дадено, че ще бъде употребен механизмът за компенсиране като мярка за превъзмогване на следствията от Ковид-19, както беше изработен в предходния бюджет. Дълго време стояхме без бюджет, без закон за бюджета, във разновидността, който внесе служебното държавно управление, тези обезщетения липсваха. Всички общини в България понижиха размера под изискване, че ще бъдат обезщетени от бюджета ", посочи ръководителят на Националния таксиметров профсъюз Красимир Цветков в ефира на " България Он Еър ".

Той уточни, че министърът на превоза е заречен, че ще организира среща с министъра на финансите, на която ще му показа настояванията на таксиметровите водачи, тъй като на този стадий тече работата по внасянето на новия проектобюджет.

" Заявихме протестна подготвеност при положение, че не бъде признато решение за тази отплата. Сумарно за цяла България приказваме за малко над 6 млн. лв., като в другите общини разликата е друга. Всеки общински съвет дефинира размера на съответния налог за съответната територия ", акцентира Цветков.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР