Таксиметровите шофьори в Атина ще стачкуват 48 часа на 5-6

...
Таксиметровите шофьори в Атина ще стачкуват 48 часа на 5-6
Коментари Харесай

Таксиметровите шофьори в Гърция стачкуват срещу данъчни промени

Таксиметровите водачи в Атина ще стачкуват 48 часа на 5-6 декември, а в Солун - четири дни на 4-8 декември. Това обявиха съответните синдикати, представени от " Катимерини ".

Синдикатите реагират на ограниченията на държавното управление, ориентирани към битка с укриването на налози измежду самонаетите лица.

" Новият данъчен законопроект ще утежни към този момент обременената обстановка, през която минава нашата промишленост ", сподели синдикатът на солунските таксиметрови водачи. Разглежданият данъчен законопроект очевидно цели да унищожи всяка форма на самостоятелно предприемачество. Това съставлява бруталното ликвидиране на човешкото достолепие и полезностите, които една демократична страна би трябвало да даде на своите жители ", съобщи профсъюзът на таксиметровите коли в Атина.

Припомняме, че това е следващ митинг в страната против измененията в трудовото законодателство. 

Гръцки чиновници в държавния бранш, в това число учители, лекари и служащи от транспортния бранш, стопираха да работят през септември. 

От кабинета на премиера Кириакос Мицотакис настояват, че промяната ще отстрани недекларирания труд и ще усили заетостта като цяло. Опозицията обаче твърди, че това е посягане против правата на служащите и ще сътвори " безчовечен " условия.

Законодателите от главната съпротива обявиха, че правителството прокарва " скришен дневен ред " против служащите.

Законопроектът ще разреши на чиновниците на цялостен работен ден да имат второ работно място на ненапълно работно време и да работят до 13 часа дневно, в случай че не са на разположение избрани условия, като да вземем за пример спор на ползи. Промените също по този начин дават опция на работодателите да ползват шестдневна работна седмица, в случай че е належащо.

Според законопроекта служител може да бъде уволнен през първата година работа без предупреждение и заплащане, в случай че не е уговорено друго. Той разрешава изпитателен период до шест месеца, само че също по този начин задължава работодателите да дават в детайли изискванията на работа.

Работодателите са изправени пред санкция до 10 500 евро, в случай че не декларират удължаване на работното време на чиновник или смяна на промените.

Законопроектът въвежда санкции и шест месеца затвор против хора, които пречат на чиновниците да работят по време на стачка.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР