Таксиметровите шофьори планират масов протест, след като снощи техният колега

...
Таксиметровите шофьори планират масов протест, след като снощи техният колега
Коментари Харесай

Таксиметров шофьор почина след побои, колегите му излизат на протест


Таксиметровите водачи възнамеряват всеобщ митинг, откакто нощес техният сътрудник Христо Трайков беше погубен в столичния квартал " Разсадника ". След сдърпване на 34-годишния Трайков с лидер на частен автомобил, е последвало сборичкване, при което четирима души пребиват таксиметровия водач, сподели в студиото на Euronews Bulgaria Красимир Цветков ръководител на Националния таксиметров профсъюз.

С искане Министерство на вътрешните работи да си прави работата и да противодейства на престъпно проявени да правят убийства, водачите стачкуваха пред Трето районно ръководство на полицията в столицата, а през нощта блокираха и придвижването на Орлов мост в столицата. Малко преди 7 ч. блокадата беше вдигната, само че протестната подготвеност остава, добави Цветков. Това, което той е чул като причина за гибелта на неговия сътрудник пред 3 РПУ е, че е починал, тъй като си е глътнал езика.

" Изключително доста ще внимаваме за развиването на този случай и ограниченията, които оттук насетне прокуратурата ще предприеме по отношение на убийците на сътрудника ни. Обмисляме какви да бъдат тъкмо продължаващите ни дейности в идващите дни и чакаме до часове да излезем с съответни претенции по отношение на промени на нормативната уредба, обвързвана с оборудването на такситата във връзка с сигурността на сътрудниците - паник бутон, видеорегистратори, връзка със 112, реагиране на полицейските органи при проблеми и по този начин нататък ", сподели Цветков.

Проблемът е, че напрежението ескалира. Нямам визия за какво българите стартират да се държат толкоз нападателно, сподели Стою Стоев, ръководител на съюз „ Такси “.

Според информация от Министерство на вътрешните работи е арестуван 23-годишен мъж за побоя.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР