Таксиметровите шофьори отново излязоха на протест срещу сградата на Съдебната

...
Таксиметровите шофьори отново излязоха на протест срещу сградата на Съдебната
Коментари Харесай

Таксиметрови шофьори с нов протест за справедливи присъди след агресия срещу техни колеги

Таксиметровите водачи още веднъж излязоха на митинг против постройката на Съдебната палата в София с искане на обективни присъди след експанзия на пътя против техни сътрудници.

Акцията е проведена от Националния таксиметров профсъюз (НТС), а съответният мотив за нея е отсрочване на делото против нападателя на таксиметровия водач Апостол Вълчев, планувано за друга дата след отсъствие на неговия бранител.

„ За следващ път делото беше отсрочено, този път за 28 ноември. Най-тревожното в това дело съответно е изменението от миналата инстанция на обвиняването - от преднамерен опит за ликвидиране за обир, на заплашване “, сподели пред Българска телеграфна агенция Красимир Цветков, ръководител на НТС.

„ Надяваме се на идващото съвещание, тъй като това е последната инстанция по делото, неща да се случат и причинителите на това набези да получат оптимално строги присъди, планувани от българския закон “, добави Цветков.

На 11 декември 2017 Апостол Вълчев беше прострелян, до момента в който е на работа, от двама клиенти край Ямбол.

Цветков сподели, че задачата на митинга е да бъде обърнато внимание и на случая от столичния квартал „ Разсадника “, в който таксиметров водач умря след спор с различен участник в придвижването на пътя.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР