Таксиметрови шофьори надуват клаксони и обикалят сградата на Столична община,

...
Таксиметрови шофьори надуват клаксони и обикалят сградата на Столична община,
Коментари Харесай

Таксита на протест, данък от 2,32 лв. на ден им идвал много

Таксиметрови водачи надуват клаксони и обикалят постройката на Столична община, подкрепени от свои сътрудници със свирки и барабан. Те не желаят да заплащат налога за таксиметров транспорт от 850 лв., избран им от общината. 

Сумата от 2,32 лв. дневно била непостижима за недоволните, проведени от Синдикален съюз „ Сила “. Те упорстват данъкът им да бъде най-вече 300 лв.. 

Искам да попитам обществото дали е според една група от жители да не заплаща налози, разяснява митинга Екатерина Йорданова, ръководител на Постоянната комисия по превоз и туризъм на Столичния общински съвет. Тя посочи, че никакви претенции и оферти не са постъпвали в Комисията, а срокът, в който могат да се вършат промени, изтича на 31 октомври.

Преди въвеждането на този налог организирахме поредност от срещи с всички представители на сектора. Дебатът продължи много дълго време и всички се обединихме към тази сума, сподели още Йорданова. 

„ До края на този месец имаше опция да бъде обсъждана или инициирана смяна на налога, само че такава не е имало. Аз нямам срещу да се срещна с законен представител на организацията на протестиращите “, сподели още тя и посочи, че законът е явен и общината го извършва. По думите й сега се водят диалози по какъв начин ще бъде предоставяна услугата по време на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР