Таксата за прекарване на нелегален мигрант през България е 2500 ...

Таксата за прекарване на нелегален мигрант през България е 2500

2500 евро рушвет плаща всеки един мигрант, за да мине през България

Таксата за превозване на незаконен мигрант през България е 2500 евро. Това е открило следствие на ГДБОП и прокуратурата, по което в четвъртък бяха задържани шестима души, заяви зам.-шефът на дирекцията Людмил Николов. 1500 евро са оставали за ръководителя на групата, а с останалите пари той се е разплащал с всички надолу по веригата. Заподозреният като водач на групата е в ареста, само че по друго дело – за опиати.

ГДБОП работи по групата от началото на годината. През септември материалите са докладвани на прокуратурата, а в четвъртък са задържани обвинените, изясни прокурорът Христо Кръстев. Петима от арестуваните са осъждани за разнообразни закононарушение, измежду които обири, грабежи и опиати.Прокуратурата разяснава пред медиите детайлности за разрушения канал

Докато ГДБОП е следила групата, са открити 16 опита за превозване на мигранти. Всичките са били несполучливи, тъй като са били подавани сигнали до полицията и са задържани водачите. Става дума за 15 души, които са упрекнати по други каузи. Прик акцията в четвъртък са задържани единствено обвинените като уредници.

" Ние сега се разясняваме единствено с уредниците, които се занимават с набиране на водачи, с набиране на хора, които се грижат за изхранването, с набиране на хора, които вероятно подкрепят да преминат границата ", изясни Николов. При претърсванията са обискирани и домове на близки на арестуваните. У тях са открити огромни суми пари и се подозира, че роднините също са взели участие в схемата.

Нелегалните мигранти са влизали у нас от Турция в региона на Бургас. След това са били транспротирани до града или до Пловдив или Пазарджик. Там са прекарвали известно време, като са били обезпечени заслон и храна. След това са престоявали още няколко дни в София. После са били извеждани към сръбската граница, която също е минавана незаконно.

Източник: lupa.bgКОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg