Такса смет в София остава непроменена за следващата година. Повече

...
Такса смет в София остава непроменена за следващата година. Повече
Коментари Харесай

Кална тема в градския парламент: Приеха бюджета за чистотата на София

Такса боклук в София остава непроменена за идната година. Повече пари за разчистване на улици и по-малко средства за старите депа за боклуци са планувани в план-сметката за непорочност на София за 2021 година Тя беше призната от Столичния общински съвет с 32 гласа " за ", 26 " срещу " и 2 " въздържал се ", съобщи БНР.

220 милиона и 400 хиляди лв. са планувани за ръководство на отпадъците, миене на улиците, рекултивация и след експлоатационна грижа на депата.

С 3,2 милиона лв. се усилват парите за разчистване на София за идната година.

Според ръководителя на групата на общинските съветници от " Демократична България " Методи Лалов, тематиката за план-сметката за чистотата на София е " кална тематика ": " Защото софиянци виждат калта по улиците ", разяснява Лалов.

Градът е замърсен, безапелационен е самостоятелния общински консултант Борис Бонев:

" Срамота е, че преди 15 години София се почистваше по-добре, в сравнение с в този момент, а парите бяха в пъти по-малко ".

Заместник-кметът по екология Десислава Билева изрично не е съгласна с общинските съветници от " Демократична България " и самостоятелния Борис Бонев:

" Винаги може да търсим неприятното, само че съгласно мен градът е все по-чист и работата не стопира, в противен случай - тя всеки ден се усъвършенства ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР