Такса Смет в София няма да се повишава през следващата

...
Такса Смет в София няма да се повишава през следващата
Коментари Харесай

Барболов: Няма да се повишава такса „Смет“ в София

Такса " Смет " в София няма да се покачва през идната година. Това оповестиха зам.-кметовете на столицата София Дончо Барбалов и Десислава Билева при представянето на План-сметка за дейностите по събиране, транспортиране, неутрализиране на битовите боклуци и за поддържане на чистотата на териториите за публично прилагане за 2022 година

За чистотата на столицата през 2022 година са планувани 17 300 000 лв. повече и по този начин общо сумата доближава малко над 237 000 000 лв..

„ Увеличаваме миенето на улиците от 5 пъти, както е досега, на 7 пъти с акцент вътрешно-кварталните улици и улиците от социална значителност и от пет пъти на шест пъти в улиците и булевардите по трасето на градския превоз. Предвиждаме идната година да стартираме с създаване на фотоволтаична система - за лични потребности да употребяваме електрическата сила ", заяви заместник-кметът по екология Десислава Билева, представена от БНР.

План-сметката е качена на уеб страницата на Столичната община и оферти се одобряват до 2 декември, като тя ще бъде обсъждана в зала от Общинския съвет на 16 декември.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР