Такса смет е една от най-несправедливо определяните от нас -

...
Такса смет е една от най-несправедливо определяните от нас -
Коментари Харесай

Как се изчислява колко да ни струва такса смет?

Такса боклук е една от най-несправедливо определяните от нас - щом имаш парцел, би трябвало да я плащаш, даже къщата ти да е ваканционна. Има и парадокси - в села да се заплаща доста повече, в сравнение с в града, а в това време контейнерите в дребните обитаеми места да преливат и да се събират по-малко от един път седмично.

Репортерът на Българска национална телевизия Гергана Гайдарова от доста време работи по тематиката. Тя изяснява, че от много време се разисква по какъв начин би трябвало да се преформатира методът, по който се дефинира такса " боклук ".

" Получихме сигнал за дом за възрастни хора в общ. Костенец с такса, за боклук толкоз непостижима, че може да го докара до банкрут. Те изхвърлят по един резервоар на седмица, само че единствено за три години е събрал над 38 000 лв. отговорности ", изяснява Гайдарова.

Това е тъй като таксата се дефинира на база данъчната оценка на постройката. Колкото повече вложения правиш в постройката, толкоз повече скача и таксата " боклук ", без значение какъв брой отпадък изхвърляш.

Оказва се, че това не е изолиран случай. В Пернишко таксата се е вдигнала над 9 пъти и едно българско семейство, живеещо в Швейцария заплаща повече такса боклук за една гола поляна в България, в сравнение с за дома си в Швейцария.

Целия репортаж на Гергана Гайдарова вижте във видеото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР