Такова обвинение дойде от тогавашния служебен министър на здравеопазването Стойчо

...
Такова обвинение дойде от тогавашния служебен министър на здравеопазването Стойчо
Коментари Харесай

ВАС опровергаха Кацаров: Лекари от “Пирогов” не са точили Здравната каса

Такова обвиняване пристигна от тогавашния длъжностен министър на опазването на здравето Стойчо Кацаров, което докара до уволнението на тогавашния шеф на лечебното заведение Асен Балтов. НЗОК удостовери за съществени нарушавания при отчитането на пари по клинични пътеки и изиска УМБАЛСМ “Пирогов ” да върне на Здравната каса над 1 млн. лв., напомнят от Българската национална телевизия. 

 

Две години по-късно Върховният административен съд одобри, че настояването на Здравната каса е безпричинно, а лекарите в " Пирогов " не са направили нарушаване, когато са лекували пациенти по пътека за чернодробни болести, защото това е бил единственият вид, по който да се лекуват хора с постковид синдром.

 

В претекстовете на съда се споделя също, че Здравната каса не е направила задълбочена инспекция по отношение на аргументите, довели до хоспитализация на пациентите. " Пирогов " обаче ще бъде глобен с 9999 лева за 9 пациенти, които, съгласно Здравната каса, фиктивно са лекувани по друга пътека - за бъбречни увреждания.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР