Такова ЛЪЖЛИВО и РЕКЕТЬОРСКО НИЩОЖЕСТВО, готово на всякаква измама, която

...
Такова ЛЪЖЛИВО и РЕКЕТЬОРСКО НИЩОЖЕСТВО, готово на всякаква измама, която
Коментари Харесай

Калина Андролова: Възможно най-наглите, неграмотни и алчи брокери на корпоративни интереси управляват държавата

Такова ЛЪЖЛИВО и РЕКЕТЬОРСКО НИЩОЖЕСТВО, готово на всякаква машинация, която му хрумне в кухата девиантна глава, няма на никое място по света! Може и без да му показвам името, ще има 100% досещане от интелигентната ми другарска Facebook листа!
Напрежението против ПРЕДАТЕЛСКОТО и некадърно държавно управление, лидирано от Политическа партия, пораства! Браво на енергетиците! Никакво оттегляне! И тъй като Политическа партия усещат своя задаващ се край поради управническата им и чисто политическа несръчност, са се разбързали да оферират промяната в службите, като опит да се трансферира топката, някакъв скандал и върху ГЕРБ, и да рекетират Борисов! Реформата в службите била нужна, другояче нямало шенген. Политическа партия са тежко дефектни и България би трябвало час по-скоро да се освободи от тях. Защото в противоположен случай след тях ще остане изпепелена земя, която няма да става за прилагане даже за задачите на посолствоТО (което ги домъкна тук и с това развихри необикновен тип новонапомпан антиамериканизъм).
ПП унищожават поетапно всички браншове на държавната стопанска система, в този момент издърпаха и щепсела на мариците, а оттова и на цялата енергетика, тъй като в този бранш има добре изчислени салда. С ПВУ-то се поставя завършек на българските мини и тецове, бранш, който създава над 40% от електрическата енергия в България. ПВУ е проект за финансиране на планове, които да вземат решение следствията от ковида. Остава мистерия, за какво беше нужно да се вкарват вътре решения, задължаващи страната ни да ликвидира въглищната енергетика?! Защото едни хитреци и схемаджии обезпечават грабителската си процедура, като я легитимират през европейско утвърждение и по този начин я оправдават. Схемаджиите откриха правилния колорит, зелената защита, тъй че под тази опаковка да разпрострат свои бизнес схеми или да се закачат с комисиони към непознати, по-силни от тях бизнес субекти.
Помните ли като унищожиха част от нуклеарната ни енергетика, когато затворихме 3 и 4 блок. За да може да настаним непознати компании, и да им отворим изкуствено основан пазар! Е, не се научихме! Случайно ли е, че тъкмо някогашният изпълнителен шеф на „ Контур Глобал “ Красимир Ненов зае поста зам.-министър на енергетиката в това държавно управление?! Кажете ми, инцидентно ли е?! 702 млн. евро от ПВУ отиват при компании, които са дъщерни на КонтурГлобал, американската централа „ Марица Изток 3 “. Напомням, че свързващото звено във всички тези компании Васил Щонов беше индивидът, който Кирил Петков сложи в Надзорния съвет на ББР още по време на първото му служебно пишман министерстване. Топла връзка, а?! До този миг централата КонтурГлобал има контракт с НЕК за продажба на електрическа енергия и по този начин си обезпечава обезпечена облага. Договорът на централата обаче изтича през 2024 година, след броени месеци. Имаше концепция да продадат на НЕК цялото сдружение, което да употребяваме като леден запас. Но очевидно към този момент има нова договорка, наречена промяна на енергийната мощ от въглища във ВЕИ благодарение на европейски средства. Ако се чудите за какво по този начин ненадейно, ами в този момент отпускат парите! Тя, цялата централа не коства толкоз – 700 млн. евро. Затваряме Маришкия басейн, с цел да отворим ВЕИ –паркове. Просто има такава алтернатива в този момент и толкоз!
Няма значение, че десетки хиляди остават на улицата, че Стара Загора ще се трансформира в лунен пейзаж, както доста сходни градове, изгубили промишленостите си. Не ни пука, че производството на електрическа енергия ще се свие 4 пъти. Че има и съпътстващи бизнеси, които също се изхранват от работата на мините и централата. Ако посмятаме, към 150 хиляди души в района са свързани с активността на сдруженията в Маришкия басейн, техният приход зависи от мариците. От позиция на стопанската система мините и сдруженията в БЕХ са част от националната сигурност на страната. Но алчните политически функционери не мислят за това. Те мислят единствено за изяждането! Какво още да налапат! Това са пирати, които минават за малко, ограбват и подпалват потъващия противников транспортен съд. Дойдоха с концепцията да се борят с корупцията, а демонстрират най-отвратителната допустима съгласуваност на властта с корпорациите. Тези „ политици “ пораждат същинска остра ПОГНУСА с корупция, която даже не желае да се прикрива. Тя е на показ, на респект, легендирана като харвардска икономическа умност.
Стига сте правили народа на малоумен! Не сте вие най-умните! Вие сте просто допустимо НАЙ-НАГЛИТЕ.
Енергията се трансформира в дейна стопанска система. Това са единствените централи в Европа, които създават електрическа енергия безусловно от пръст. Защото лигнитните въглища, които са в Маришкия басейн, се намират в почвата. Появи се и една концепция, да се построява магистрално електропреносно трасе от Александруполис до Маришкия басейн, тъй като в региона на Александруполис се построява частна газова централа. Отделно от това ЕСО към този момент са уведомили БЕХ, че можем да внасяме електрическа енергия от Турция и няма потребност да строи каквито и да са нови БАЗОВИ мощности. Щото ВЕИ не са базови мощности. Усещате ли какво се случва?! Както и с газа, ще се изпотрепат съседите ни – Гърция и Турция, да се надпреварват кой да усвои неразумно освобождаващия се пазар на България. Няма да прецизирам коя съседка ще ни усвои напълно. Ние се сдаваме непринудено! Една душевен болна хунта разсипва страната. И няма кой от вътрешната страна да я спре. ГЕРБ могат, само че изчакват. Не съм сигурна обаче, че може да е допустимо по-нататък въобще някакво възобновяване. Потъването е на дъното.
Изобщо, както с меморандума, обвързван с „ Джемкорп “, всевъзможни хрумвания за персонални облаги от оферти на бизнесмени са добре пристигнали в СХЕМАДЖИЙСКИТЕ АЛЧНИ ДУШИ на индивидите, които сега ръководят България. Кой откъдето ги хване им пуска концепция за добиване на пари и те със размах стартират да работят, даже в случай че би трябвало на мига да съборят страната.
Унищожиха газовия бранш, в този момент унищожават енергийния! Причини и причини постоянно ще се намерят. Кои от кои по-харвардски.
Истината е една: НЕГРАМОТНИ АЛЧНИ АФЕРИСТИ УПРАВЛЯВАТ ДЪРЖАВАТА, БРОКЕРИ НА КОРПОРАТИВНИ ИНТЕРЕСИ! Страшно е страната да попадне в ръцете на хора, които я ръководят като вражеска компания, която следва да излъгват, опоскат, унищожават! Закриваме личните енергийни източници в обстановка на война в региона на Черно море!
Няма по-некадърно държавно управление! Закриваме личните енергийни източници, до момента в който ПОДМЕНЯМЕ типа на горивото в единствената нуклеарна мощ, която се източва през обръчи от частни компании. „ Булгаргаз “ е разрушен, НЕК е унищожена, АЕЦ-а не е ясно по какъв начин ще работи, ПАВЕЦ „ Чаира “ е счупена, в този момент завършваме и мощностите в Маришкия басейн!
Защо, бе, дефектни! Само за елементарна лакомия ли става дума или сте и функционално необразовани, и дехуманизирани по едно и също време?!!!

Калина Андролова
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР