Такова е мнението на Тодор Галев, старши анализатор в Икономическата

...
Такова е мнението на Тодор Галев, старши анализатор в Икономическата
Коментари Харесай

Експерт: При служебно правителство Планът за възстановяване трябва моментално да бъде внесен в ЕК

Такова е мнението на Тодор Галев, старши анализатор в Икономическата стратегия на Центъра за проучване на демокрацията.

„ Със сигурност няма да имаме държавно управление до 30 април, само че това е просто една административна дата за изпращане на Плана към Европейската комисия. Страната ни по-късно ще има право да предлага нови планове до 2023 година “, посочи той пред Bloomberg TV Bulgaria.

“Следващото държавно управление ще има задоволително благоприятни условия за проверка на до момента изпратените планове и огромна промяна на цялостния проект, в случай че пожелае това и има задоволително професионален потенциал да го направи”, означи Галев.

Според него главните неналичия на сегашния проект са във връзка с новаторските планове и ограниченията, които да са ориентирани към справяне с последствията от пандемията.

„ Липсва като цяло упоритост на проекта “, счита той.

По думите му има заплаха от закъснение на средствата, само че „ не би трябвало да забравяме, че по-важни от самия проект са плановете “.

„ Много по-важни са обособените планове сега, в сравнение с проектът. Европейска комисия ще прояви схващане заради изборите у нас, забавяне няма да е основно “, добави гостът.

Експертът посочи, че е належащо да се обърне повече внимание на заложените цели във връзка с децентрализацията и производството на сила у нас, освен на енергийната успеваемост, защото „ не виждаме доста в тази тенденция “.

Припомняме, че преди дни и изненадващо разгласи, че няма да внася за приемане от държавното управление Националния проект за възобновяване и резистентност на България, а ще остави това да стори идващият състав на Министерския съвет.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР