Тъкмо си помислим, че човечеството е ударило дъното и… от

...
Тъкмо си помислим, че човечеството е ударило дъното и… от
Коментари Харесай

Тестът ви за интелигентност излезе… отрицателен е!

Тъкмо си помислим, че човечеството е блъснало дъното и… от досада ли, от жегата ли е…

Руски поп съобщи на братушките, че е приказвал с духа на Дарвин и горкият дух е споделил, че приживе не бил доста умен; че теорията за еволюцията му била неверна и че се разкайва за оповестението ѝ.

Протойерей Артьом приказва пред канал „ Спас “, разказвайки ни, че диалогът с Дарвин почнал с: „ Попитах го непосредствено: „ Чарлз, по какъв начин си? Какво ще кажеш в този момент, мислиш ли, че има междинни връзки сред типовете – сред зебрата и жирафа, да кажем? “

Артьом е от Алексеевския манастир край Москва. Казвам ви го при положение, че изявявате голямо предпочитание да се срещнете с попа, който е нашокал канчето на Дарвин. Посмъртно.

Като сложим настрани окултно-спиритическите сеанси, които явно си вършат в съветската черква, то попът наподобява и много некултурен. Започва да приказва на непознатия фантом на „ ти “. Не единствено, че го е събудил, с цел да го нахока и да си прави майтапи с него, че и няма доблестта да му заприказва уважително на „ вие “. Грозно е някак си по този начин.

Има и още:

Дарвин му е дал отговор: „ Отче, не се изкушавайте от моята доктрина, аз не изложих тази догадка от популярен разум, за което в този момент се разкайвам. Ясно ви е, че нямате нищо общо с мечка или прасе “.

Да си приказваш с Дарвин е необичайно, само че не е ужасно. Всички си приказваме от време на време с хора, които не са в близост. Но фактът, че Дарвин му е отговорил… това към този момент е проблем.

Доста плашещ е и фактът, че Артьом счита, че в еволюционната доктрина се приказва за връзка сред прасетата и хората, а му дават да приказва по телевизията…

не – плашещо е, че му дават да проповядва и има богомолци, които да му се водят по акъла…

не – в действителност плашещо е, че му позволяват да върви измежду хората, без да е придружаван от санитари!

Реално, в тази картинка видяхме един „ свещеник “, който не се свени да лъже хората.

О, щях да не помни – изискал е да го преведат на британски и китайски, с цел да можело повече хора по света да схванат какво е изрекъл.

Аз персонално си мисля, че хора като съветския поп ни карат да имаме вяра по едно и също време и в Дарвин, и в Бог. Вярваме, че сме произлезли от маймуните (и то май не чак толкоз от дълго време!), а няма по какъв начин да не повярваме в Бог, откакто сме се смели по този начин неистово, съвсем до пристъп. Наличието на такава веселба може да бъде дело единствено и само на Висш разсъдък! Само Бог може да направи такова нещо като Артьом. Благодарим му, че ни изпрати Артьом да ни повесели.

***

Няма по какъв начин да не цитираме писателя Сам Харис (който с думи елементарни ни изяснява за какво няма смисъл да се опитваме да споделяме рационално с неразумни хора или за какво не би трябвало да си губим времето с чугунени глави):

„ Ако някой не цени едно доказателство, какви доказателства ще му поднесете, че би трябвало да стартира да го цени? Ако някой не цени логиката, какъв логически мотив ще му поднесете, че да му покажете значимостта на логиката? “

***

Междувременно съветските управляващи желаеха от Гугъл да спре да популяризира митингите в Москва през видео платформата си YouTube.

Със същия триумф кремълските гении може да обвинят и въздуха за разпространяването на вирусите; или издателите на списания с гланцирани страници – за порязванията с хартия; основателя на интернета – за порното; и слънцето през лятото – за неприятната миризма в метрото… спирам да им давам хрумвания.

Цитирам: „ Роскомнадзор заяви през днешния ден, че е изпратил надлежно писмо до американския интернет колос “. Също и: „ Роскомнадзор предизвести Google, че в случай че не извърши настояването, това ще бъде възприето като интервенция в суверенните работи на Русия и оказване на враждебно въздействие. Запазваме си правото на съответна реакция, подчертаха от съветския държавен контролен орган в официално съобщение “.

Да, знаем ги техните „ съответни реакции “… още от времето на Ленин и Сталин, след него, „ съответните реакции “ са решавали проблемите, а както знаем, всеки проблем в Русия си има име… фамилия и адрес.

А „ песничката “ за „ намесата “ си е като за лека нощ, напряко. Кремъл не се намесва, а безусловно се завира в политиката на една интернационална компания, пеейки рефрена за „ намесата “. С идеалната цел да смачка правото на хората да търсят правата си…

Ах, пее ми се!

Пусть всегда будет солнце,
Пусть всегда будет небо,
Пусть всегда будет мама,
Пусть всегда буду я.

***

Да не забравим да кажем какво в действителност по този начин вкисва Кремъл:

„ Хиляди излязоха на митинг в Москва “. Отново и още веднъж. И още веднъж.

Междувременно:

„ Хиляди румънци скандираха "Крадци " и "Оставка " година след огромния митинг “!

„ Пореден митинг в Хонконг макар полицейската възбрана “.

Хубаво ми е! Знаете ли за какво? Защото на нас не ни се постанова да протестираме. В страните, в които хората са недоволни – протестират; в страните, в които хората са удовлетворени – не стачкуват.

За благополучие, ние сме от вторите.

И, до момента в който не съм не запомнил:

„ През второто тримесечие на 2019 година междинната заплата e 1260 лева “

Средната, народе, значи, че ти и те ядете пиле със зеле: те – пиле; ти – зеле; приблизително дружно вие ядете пиле със зеле. За 1260 лева Не ви е на ниска цена зелето…

#ХубавоМиЕ
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР