Тъкмо баба Пена се приготви и миналата седмица да си

...
Тъкмо баба Пена се приготви и миналата седмица да си
Коментари Харесай

Седмицата: Щипят ли се Бойко и Асенчо по трюфелчетата

Тъкмо баба Пена се подготви и предходната седмица да си подкара торбата на колелца към Женския или различен пазар та да си купи трюфели и хоп – греда! Няма да й стане в този момент без трюфели – тъкмо в туй мъчително бурканено и бидонено време - ни лютеницата, ни киселото зеле, еле пък царската туршия. И една обичайната фасул супа като хората не може да извърти, като няма я бял, я черен трюфел (че и от двата), та да го рендоса на фино от горната страна и да плава като флотилия от първокласни лайнери в запръжката.

А цялостният смут – неналичието на първокласната гъба за по най-малко 100-120 лв. (Внимание! - за 100 грама, не за кило), настана, откакто през миналата седмица ловците на трюфели и те излязоха на автомагистралата. Не да берат трюфели отдолу под асфалта (дори и Бойко Борисов и в най-премиерския си строителен подем това не го можа – да засади и отгледа трюфели на магистрала). А просто да заприщят другояче основния път Русе – София (близо до дунавския град), само че повече от магистрално значим поради свръхнатовареност, а и щото различен няма.

И вместо да си ровят за трюфели в гората, разровичкаха и те митинг със наложителния към този момент детайл у нас – блокаж на придвижването. Та да схванат всички на личен тил, че страната желала да ги цака Тях с патентен налог. И това таман когато въглищните енергетици си подвигнаха тяхната, кюмюрената обсада от „ Тракия “. Но пък по този начин потвърждаваме, че в страната ни има последователност – нито ден без затваряне на пътно платно от някого „ за наставление “ и най-много за сметка на всички останали.

Всъщност като рекохме, че „ страната “ желала да ги прецака трюфелджиите, преувеличението беше точно поради баба Пена. Да разбере, че трюфелите са с държавно значение – в случай че не примерно за националната ни сигурност, то (що не!) за ново повдигане на пенсиите. На правилото: колкото повече трюфели има по сергиите, толкоз по-голям би трябвало да ти е хонорарът за напреднала възраст. Логично! По-логично дори и от „ швейцарското предписание “.

Иначе не страната като едното цяло е на път да провокира следващата „ рецесия “ – тази за трюфели. Органът естествено е Министерството на финансите – в тях и в този данъчен случай е и сиренето (с трюфели, схваща се) и най-много ножът. А пък като го споменахме хладното оръжие, няма по-голям специалист напоследък по ваденето на такваз чекийка от отново финансовия министър Асен Василев.

Не че Асенчо ги лапа цели трюфелите – даже и той (да се надяваме) може да си ги разреши единствено като овкусител и ароматизатор в ястието си. Но пък като се позагледа човек в политпартийността на миналата седмица, и като се добави точно Бойко в манджата, нещата напълно са като „ трюфел на автомагистрала “. Щипят се двамата по трюфелчетата си до цялостен блокаж в един миг. До разрушение на пустата (не)коалиция на властта, която се пръкна с толкова доста ровене – вид „ куче рови за трюфел “. А в този момент се цакат двамата един различен – вид „ моите трюфелчета са по-големи от трюфелчетата ти “, без въобще да ги е еня за туршията и на баба Пена, и на целия този запарен „ консервен комбинат “, в който се е трансформирала страната ни от бомбажи заради най-много вътрешно политпартийно напрежение.

Ето по какъв начин си начесаха по този начин да се каже „ трюфелната краста “ Бойко и Асенчо и през предходната седмица. Разбира се накъде без Кирчо – в ровенето безотказно се включи и другият съпремиер – пардон, съпредседател на Политическа партия Кирил Петков.

Едно желание на министъра на финансите в кабинета „ Денков “ на ПП-ДБ Асен Василев напрегна връзките в (не)коалицията - аха-аха като едното нищо да остане единствено (не). Да се пропука така наречен Сглобка ГЕРБ-СДС – ПП-ДБ като пресготвен трюфел. Рече Асенчо отново, че отново се разглеждала опцията за изтегляне отново на нов държавен дълг. Насред следващото припомняне в петък от ГЕРБ-СДС, че когато стане ротацията на държавното управление – врътне се от „ Денков “ в „ Габриел “ през идния март, баш Василев им е любимец за промяна плюс още най-малко половин дузина министри.

„ Няколко милиарда минус сме. Като (не)коалиция не сме осведомени, че държавното управление се готви за нови заеми, най-малко аз. “, изригна против некоалиционните си сътрудници в ръководството водачът на ГЕРБ Бойко Борисов в неделя. След като в събота Асен Василев изстреля че до края на годината следва тегленето на нов дълг, евентуално от интернационалните пазари.

„ Ние заварихме едно доста надълбоко закъснение в приходите от Данък добавена стойност, изключително при митниците, т.е. Данък добавена стойност при вноса “, стимулира Василев потребността от тегленето на нови заеми от страната, само че без да уточни каква сума и за какъв период ще бъде изтеглена. А Бойко нападна Политическа партия, че са отговорни за неизпълнението на бюджета и изиска Асен да уточни кое държавно управление е отговорно за по-ниската събираемост от Данък добавена стойност.

Пак в събота водачът на ГЕРБ ощипа и Кирчо - другия съпредседател на Политическа партия Борисов се подразни, че си приписват всички достижения на ръководството, без да регистрират съдействието на ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи. „ Да бъдат малко по-внимателни в изрече, тъй като ние сме честолюбиви, първа политическа мощ сме. Страшна битка с корупцията, единствено че парите ги няма ”, нападна той. И го удари на аритметика: „ Ако не сме ГЕРБ и Движение за права и свободи, по какъв начин Политическа партия ще кажат, че са сполучливи. Ако не се коригирате, следва нов избор и ще ви строим пред нашата стая. Ако не желаете, ще отидем на избори “. Кирил Петков пък се направи на задоволен, че по този начин ГЕРБ припознавали промените на ПП-ДБ. Но не пропусна да отвърне на щипането: „ Никой няма да ме строява пред никого. “Батальонът се строява ” е към този момент остарял шлагер и не е толкоз настоящ “.

Така де, строяват се един различен некоалиционерите, до момента в който в гащите им дрънка „ трюфел на бонбонки “. Не от същинския трюфел, а от тия от шоколад – бонбони, дето поради формата също им викат трюфели и не са доста скъпи даже и за баба Пена. Само дето политически всичкото това дрънчене държавнически отново опира до „ скъпи на триците – евтини на брашното “. До пилеене на в действителност скъпото – на въпреки всичко съществуването на „ някакво “ ръководство на страната, на постоянна изпълнителна власт, която трансформират в (не)власт.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР