Такива сайтове има много. Той не е официален сайт, не

...
Такива сайтове има много. Той не е официален сайт, не
Коментари Харесай

Тагарев за списъка в сайта „Миротворец“: Няма преки заплаха за тези хора

„ Такива уеб сайтове има доста. Той не е формален уебсайт, не се поддържа от украинските управляващи. Там няма никакви директни закани към хората, които са включени в описите “.

Така военният министър Тодор Тагарев разяснява в утринния блок на БТВ лист с имена, измежду които и на българи, в украинския уебсайт „ Миротворец “, посочени като „ врагове на Украйна “.

В листата е зам.-председателят на Народното събрание Кристиан Вигенин от Българска социалистическа партия, депутатът от Българска социалистическа партия Борислав Гуцанов, някогашният водач на Българска социалистическа партия и президент Георги Първанов, на публицисти, учени и артисти. Заради листата през юли в Народното събрание бяха изслушани шефовете на спецслужбите. Президентът Румен Радев през вчерашния ден укори държавното управление, че не реагира на този лист.

„ Реакцията към тези хора у нас е доста по-силна, тъй като са по-добре познати тук. Като предписание това са хора, които манипулират непрестанно публичното мнение в проруски интерес. (…) Случаят се раздухва целеустремено, за си вършат реклама тези публицисти, които по този начин или другояче работят против българския интерес “, разяснява още военният министър.

Министърът разяснява наличие на военноморските сили на Русия в Черно море.

В края на юли Русия дефинира нова предупредителна зона за обучение, която е в границите на изключителната икономическа зона на България. Тогава Министерството на защитата излезе с позиция, че това не е добра процедура.

„ Русия е черноморска страна и води война. За да влязат в нашата изключителна икономическа зона, обяснението е, че организират учения. Тези учения би трябвало да се организират за малко време – седмица или 10 дни, в тази ситуация към този момент удължено до 20 дни. Вече ще забележим какво ще се случи по-късно “, разяснява Тагарев.

По думите му към този момент учението не е проблем за транспортните коридори, само че би било проблем, в случай че желаеме да изпратим екип за изследване на залежи на газ.

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР