Такива разни невинни признания в контекста на днешните бурни събития

...
Такива разни невинни признания в контекста на днешните бурни събития
Коментари Харесай

Архивът припомни защо Николай Василев е ”перфектният” премиер

Такива всякакви почтени самопризнания в подтекста на днешните бурни събития стават мотив за следващата порция въпроси. Спомняме си - на 12 юли, тъкмо след изборите и напълно преди Централната изборна комисия да разгласи формалните резултати от парламентарния избор, по познатия модел на Бойко Борисов водачът на “Има подобен народ” Слави Трифонов излезе на екран и разгласи какво счита да прави. Реши, че би трябвало да ръководи самичък. Така приватизира целия протестен избор и остави останалите две обединения - “Демократична България” и “Изправи се! Мутри вън” с пръст в устата. Реши също, че главен приоритет са детските градини и космонавтите. За правосъдната промяна не сподели доста. За Гешев - напълно нищо. И таман всред тези фрази се появи кандидатурата за министър председател на страната - Николай Василев.

Изобщо препоръчаното от Трифонов държавно управление си е Национална движение „Симеон Втори" 2.0 - царисти, хора със противоречива биография. Самият Василев е индивидът, дал първия висок пост на Делян Пеевски. Саня Армутлиева бе препоръчана за министър на културата заради неизвестно какви аргументи, а препоръчаната за обществен министър Лилия Иванова е била началник на кабинета на икономическия министър на ГЕРБ Емил Караниколов, обвързван с огромния скандал с фурмите от Дубай.

Освен биографията на Николай Василев, който е много богата и в действителност спорна, архивите пазят и забавното блиц изявление на тогавашния министър на превоза и известията и неговата колежка Филиз Хюсменова, която в тези години е министър без портфейл в държавното управление на на Симеон Сакскобургготски, в което е и самият Василев.

Ето и някои значими моменти от другояче късото видео:

Интервюиращ: Прилагателно, описващо Симеон Сакскобургготски?

Василев: Уникален.

Интервюиращ: А Бойко Борисов?

Василев: Твърд.

Интервюиращ: А Сергей Станишев?

Василев: Перспективен.

Интервюиращ: Иван Костов?

Василев: Леко сърдит.



Интервюиращ: Кой е Вълко Червенков?

Василев: Който е след Георги Димитров.

Интервюиращ: А Цола Драгойчева?

Василев: Добре позната партийна активистка.

….

Интервюиращ: Най-успешният български политик?

Василев: Симеон Сакскобургготски.

….

Интервюиращ: Детската ти фантазия?

Василев: Да стана космонавт.

Какво ни сподели това?

Първо, че Николай Василев е правилен до мозъка на костите си на царя. Сакскобургготски дава старта на Борисов във висшия ешелон на властта като непосредствено го назначава за основен секретар на Министерство на вътрешните работи от началник на частна охранителна компания.

Някой би си споделил - минали са години. Снимки няколко седмици преди изборите на 11 юли обаче заварват Василев и царя на една маса - обядват в обичан на Делян Пеевски клуб - Кристал палас. Твърди се, че там Василев е бил показан като бъдещия министър-председател, макар че резултатите от вота към оня миг не са ясни. Поне не и на нас.

Второ - напълно ясна става концепцията на Трифонов да прати двама български астронавти и един северномакедонец в Космоса. Единият ни съотечественик евентуално ще е самият Василев, който от дете бленувал да види Земята от горната страна.

Ако това не беше тъжно, може би в действителност щеше да е смешно. Но политическото безвремие, в което живеем, надалеч не ме кара да се дръзвам. Кара ме да емигрирам като милионите млади българи, отпътували да учат и да търсят развиването си в по-развитите от нас страни. Защото и те като мен евентуално не желаят да ги ръководят от холния диван, телевизионния екран, с решения взети на секрети обяди, игри на карти, сделки под масата и обещания, за които явно ние нямаме никаква визия.

Джесика Вълчева, 26-годишна, с положително обучение и езици

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР