Такива проверки на Здравната каса се извършват регулярно във всички

...
Такива проверки на Здравната каса се извършват регулярно във всички
Коментари Харесай

Директорът на болница Лозенец: Всички пациенти потвърдиха, че са били лекувани при нас

" Такива инспекции на Здравната каса се правят регулярно във всички лечебни заведения. След инспекцията при нас мнението на НЗОК е, че всички пациенти са били на лекуване в болничното заведение, осъществени са процедури и при изписването няма безапелационни данни какъв е резултатът от процедурата. Тук е и разногласието - ние твърдим, че има безапелационни данни и доказателствен материал, всички 58 пациенти са удостоверили, че са били лекувани при нас ", добави доктор Стоянов.

Преди дни доцент Хазърбасанов разгласи в намерено писмо, че в лечебното заведение през лятото на предходната година е работила корупционна скица, по която са получени без съображение над 300 хиляди лева от здравната каса. Това е осъществявано по една и съща клинична пътека, за която здравният фонд заплаща към 4500 лева Проверка на здравната каса е открила, че предоставените им видеозаписи от процедурите са непълни и е поискала от лечебното заведение да възвърне над 349 хиляди лева Резултатите са изпратени до Министерството на здравеопазването. От болница " Лозенец " обаче настояват, че единствените нарушавания са административни неточности и това ще се откри от инспекцията на здравното министерство.

Директорът на болница " Лозенец " е безапелационен, че в лечебното заведение работят експерти и тези писма, обосновани на догатки, нанасят тежки морални вреди върху личния състав.

" Тези дейности са извънредно непочтителен акт. Ръководството на болничното заведение се съмнява в злонамерени въздействия върху системите, които обезпечават образни записи, сезирали сме ДАНС и Главна дирекция " Национална полиция " . Достъп до тези системи имат тези, които работят с тях, прави се инспекция. Още предходната година се откри, че не се качват проучвания в системата ", добави доктор Стоянов.

Според шефа административният надзор в болничното заведение е извършен навреме.

" В момента болничното заведение има към 4 милиона просрочени отговорности ", сподели още доктор Христо Стоянов.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР