Такава теза изказа в ефира на Българската национална телевизия социологът

...
Такава теза изказа в ефира на Българската национална телевизия социологът
Коментари Харесай

Райчев бутна ДБ към ГЕРБ. Такава коалиция била крайна цел на Борисов

Такава теза изрече в ефира на Българската национална телевизия социологът Андрей Райчев. 

Според Петър Георгиев обаче това е невероятно, тъй като нито Иванов, нито пък " Демократична България " биха влезнали в един и същи капан два пъти.  

" Кой рационален човек ще влезе в един и същи капан, колкото и да му обясняваш, че е значим? Как Христо Иванов ще каже “Пито - платено ”?, попита Георгиев. 

По думите му няма ново болшинство в Народното събрание след избора на Вежди Рашидов за началник на Народно събрание. ФрогНюз напомня, че той бе определен след предложение на Корнелия Нинова и с гласовете на ГЕРБ, Движение за права и свободи, Българска социалистическа партия и " Български напредък ". 

" Не, няма ново болшинство. Българска социалистическа партия реши да запише алена точка пред гласоподавателите си като партията, разрешила Гордиевият възел ", счита Георгиев. 

Според него Нинова се е върнала крачка обратно от репликата си тази седмица и е разрешила на Българска социалистическа партия да бъде пришита към статуквото. От " Продължаваме Промяната " обаче са поели самодейността и са излъгали ГЕРБ. 

" Борисов беше толкоз сигурен, че отиде да играе мач. ГЕРБ и Движение за права и свободи нямат болшинство и никой не желае да играе с тях. След първия избор на ръководител, Движение за права и свободи се изтегли. Това стресна ГЕРБ. Ако теглим чертата, през днешния ден ръководителят е реалност по стичане на две условия, които не зависят от ГЕРБ - Рашидов се оказа най-възрастният народен представител и Българска социалистическа партия взеха решение тактически да се възползват в последния миг. Смени се диалогът за няколко дни и той ще се върне още веднъж. Но диалогът е различен. Очертават се едни линии, които бяха размити с приказките за евроатлантизъм. Имаше опит да се пресъздаде облика на ГЕРБ като опция и да се не помни това, поради което част от гласоподавателите са гневни. Политическа партия иззеха самодейността ", уточни той. 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР