Такава ще получат възрастните хора с пенсии до 504 лева 70

...
Такава ще получат възрастните хора с пенсии до 504 лева
70
Коментари Харесай

Гълъб Донев: 70 лева великденска добавка, но само за част от пенсионерите

Такава ще получат възрастните хора с пенсии до 504 лв.

70 лв. добавка за Великден ще получат възрастните хора, чиито пенсии без добавките и обезщетенията към тях, са под линията на беднотия - 504 лв.. Това разгласи служебният министър председател Гълъб Донев на брифинг в Министерски съвет.

" Депутатите от 48-ото Народно заседание ограничиха опциите за финансиране на изключителни разноски от служебното държавно управление, което е главната причина да сме затруднени при намирането на нормативна опция за обезпечаване на нужния запас от бюджета за великденски добавки към пенсиите ", изясни Донев решението единствено част от пенсионерите да получат добавки.

Разбираме, че огромна част от пенсионерите се намират в затруднено финансово положение. Добавката към пенсията е тип обществена поддръжка за най-уязвимите. Не е част от пенсията и не зависи от осигурителния принос. Принципът в Европейски Съюз е обществените ограничения да бъдат ориентирани към най-уязвимите групи в обществото. Без подозрение това за възрастните с пенсия под линията на беднотия, сподели Гълъб Донев.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР