Такава комшарна находка не съм виждал, заяви в предаването Лице

...
Такава комшарна находка не съм виждал, заяви в предаването Лице
Коментари Харесай

Мутафчийски: Видях снимка на белия дроб на починалата в Пирогов - кошмарна

Такава комшарна находка не съм виждал, съобщи в предаването " Лице в лице " по btv началникът на Националния спешен щаб ген. Венцислав Мутафчийски във връзка умрялата през днешния ден в " Пирогов " от ковид жена.

66-годишната жена е била призната в извънредно тежко положение в Пирогов. Още на прага я интубирахме. Въпреки положените старания на сътрудниците, не бяха реализирани съответни резултати и в 15,40 дамата почива, уточни Мутафчийски.

Жената дава отговор на профила на всички умряли по света пациенти от ковид, добави той.

Състоянието на брачна половинка на умрялата също не е положително. Той е с признаци на задъбочаваща се дихателна непълнота, сподели Мутафчийски.

И двамата съпрузи са имали предишни болести. Тя е била с прекарани сърдечни интервенции, заради което болестта при нея сскорострелно се е развило болестта при нея. кошмарна находка на бял дроб, доста тежка обстановка (жената). За страдание в Бг се сблъскваме с най-тежки форми на заболяване. В плевен - обстановката е ок., в Габрово - едната пациентка обявено за влошено през вчерашния ден, - през днешния ден е с усъвършенствани индикатори, не я заплашва интубация.

Процесите при тези болести обаче са динамични.

Медицинската сестра в Габрово е ок.

при завруъщане в БГ има грипоподобни признаци, връща се от Барселона, настанена е в инфекциозна клиника. В устойчиво положение идва на личен ход. настанена във ВМА. 72-годишна е. няма признаци за утежняване, тя най-веряотно боледува от 7-8 дни. имала е симптоматика още по време на пътешестване. /БТВ
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР