Такава грубост руско-американската дипломация никога не е познавала през цялата

...
Такава грубост руско-американската дипломация никога не е познавала през цялата
Коментари Харесай

Кой е истинският убиец?

Такава неучтивост руско-американската дипломация в никакъв случай не е познавала през цялата си история на комплицирани връзки, в това число и в интервала на Студената война.

В изявление за ABC News Джо Байдън описа за диалога си с Владимир Путин по отношение на интервенция в президентските избори в Съединени американски щати: „ Имахме дълъг диалог. Познавам го релативно добре. И диалогът стартира по този начин, аз споделих: „ Аз ви познавам и вие ме познавате. Ако установя, че това се е случило, тогава бъдете подготвени. Той ще заплати за това. "

- Вие познавате Владимир Путин. Вие мислите, че той е палач? - по незнайна причина внезапно попита журналистът.

- Ммм, да - отговори Байдън.

Не мога да си показва даже по какъв начин съветски публицист би задал въпрос на Путин:

„ Байдън палач ли е? " . И още повече Путин да отговори: „ Ммм, да ". За остарелия Джо имаше всевъзможни клюки за душевното му и умствено равновесие, само че какъв тип желе би трябвало да имате вместо мозък, че по този начин „ на равно място да се препънеш "?

Какво ще бъде отношението към него в този момент?

Ако беше ориентирано към съветската публика, такова признание можеше да има противоположен резултат. Възмутени от невижданата неучтивост на американския президент, аудиторията по-скоро би се обединила към „ килъра ", в сравнение с да облекат панталони на звезди и райета в символ на поддръжка.

По всяка възможност Путин по никакъв метод няма да реагира на това - не е в негов жанр. Но доколкото потегли тази спекулация, а палач ли е Байдън?

По време на неговото вицепрезиденство при започнатите със съдействието на американците спорове починаха:

- в Либия - към 100 хиляди индивида.

- в Сирия - към 600 хиляди индивида.

- в Донбас - към 15 хиляди индивида.

Това са единствено най-ярките и трагични образци - войни, на които и до ден-днешен не се вижда краят. Нямам поради такива „ дреболии " като освобождението на Ракка или Мосул, от които камък върху камък не остана.

А и малко е необичайно да слушаш за интервенция в американските избори от страна, която се пробва да въздейства на съветския вътрешен дневен ред посредством своето посолство, което разгласява маршрутите на противозаконните шествия на опозицията и непосредствено предизвика всеобщите акции против Кремъл.

Има една остаряла британска сентенция, господин Байдън:

„ The pot calls the kettle black ", т.е. „ гърнето назовава казана черен ".

Корените на тази сентенция датират от времето, когато хората са готвили на огън в чугунени и медни казани. Последните, след приготвянето на храната, са били чистени до искра.

И точно в тях гърнетата са видели своето мръсно отражение, „ приемайки го " за нечистоплътност на казаните.

Руският еквивалент не се нуждае от разяснение: „ която и крава да мучи, твоята, Джо, ще мълчи " .

Александър Коц
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР