Такъв синхрон е възможен, когато двама са влюбени и без

...
Такъв синхрон е възможен, когато двама са влюбени и без
Коментари Харесай

Изпепеляващата любов на капиталиста Васил и синдикалистката Ваня

Такъв синхрон е вероятен, когато двама са влюбени и без доста да мислят, се съгласяват с всяко нещо, което споделя другият. Да сме в обятията на „ Газпром “ е техният любовен рефрен. С него пребивавам от много време.

 

За Велев българите сме най-големите простаци, щом се отхвърляме от съветския газ.

Сега… Васил Велев е изпълнителен шеф на „ Стара планина холдинг “. Фирмата от години е известна с това, че съществена фигура в нея е Евгени Узунов, някогашен секретар на Централен комитет на ДКМС по време на тоталитаризма. По същото време Велев е началник на Фонд ТНТМ (Техническо и научно творчество на младежта, рожба на комунистическия комсомол). Такива фрагменти са постоянно срещано събитие в другите форми и прояви на прохождащия капитализъм в България след 10 ноември. Те имат учредителен опит, познания и връзки. Връзки с някогашната Държавна сигурност, връзки с властта и нерядко връзки с ъндърграунда. Освен това Велев е бил помощник на Държавна сигурност.

Така че гръмогласната прокремълска агитация, проповядвана от Васил Велев има своите корени.

 

Ваня Григорова: Ние създадохме казуса с съветския газ. Ваня Григорова е „ човек от народа “. Наистина. Работила разнообразни неща, учила през това време и се образовала. Което е похвално, без грам подигравка. Изповядва леви убеждения като член на Българска социалистическа партия, само че през 2013 година се разделя с партията. По-късно става консултант по икономическите въпроси на КТ „ Подкрепа “. Григорова бе измежду протестиращите против режима на Борисов през 2020 година Факт. По всеки мотив и поява в медии тя пламенно, гневно даже пази позициите на Кремъл, даже след 24 февруари, когато Путин заповяда съветската войска да нахлуе в самостоятелна Украйна.

 

Капиталистът-комсомолец Васил и синдкалистката Ваня имат право да обичат, който желаят, даже да се харесат, да се загаджат, както споделят някои. Това е техен проблем. Но проблем на страната и гражданското общество е, когато неизвестно по какви аргументи те имат безграничен достъп до някои медии и оттова да облъчват популацията с лъжи. Неверни са доста от техните изказвания за цените на съветския газ, за това, че България е отговорна за прекъсването на газа към страната ни, че без съветски газ страната ни не може и прочие - все в тази посока.

Обичайте Путин, обичайте се и между тях, в случай че желаете, само че не тровете общественото пространство с прокремълска агитация.

 

Капиталист и синдикалистка – една сякаш невъзможна, само че явна обич. Боже, до какви положения (зависимости) докарва съветската агитация някои хора.

 

Руският академик Григорий Асмолов предпреждава: Най-страшното проваляне на пропагандата е, когато пропагандистът стартира самичък да има вяра в нея.

 

***

Игор Волобуев, до март вицепрезидент на Газпромбанк, а преди този момент дълги години началник на пресслужбата на Газпром:

 

„ Войната на Русия против Украйна стартира доста от дълго време – преди 20 години. Всичко стартира с стопански напън. Задачата беше да се сложи Украйна на върха на газовата игла, сходно на Беларус. Трябва да призная, че участвах в тези газови войни, когато работех в " Газпром ". Първата газова война беше при започване на 2005-2006 година, втората - през 2008-2009 година По време на тези войни една цел беше реализирана: Украйна бе дискредитирана като благонадежден снабдител в очите на европейските консуматори. Това даде опция на „ Газпром “ да съобщи пред Европа, че е належащо да се изградят обходни направления: Северен поток, Турски поток, Северен поток-2. Да се ​​лиши Украйна от статут на директна страна. Резултатът бе, че размерът на преноса на съветски газ понижа фрапантно. Миналата година размерът на преноса беше единствено 41 милиарда кубически метра. През 2011 година размерът на преноса през Украйна беше 104 милиарда. Достигал е 140 милиарда кубически метра и повече. Няма икономическа логичност. Чиста политика! Разпореждане персонално на Путин. “

 

„ Да пресметнем. Миналата година Газпром продаде газ на стойност 55,5 милиарда $, полутечен природен газ на стойност 9 милиарда $ и нефт на стойност към 110 милиарда $. Повечето от тези пари идват от Европа. Това са големи суми. Лишаването от тези пари е голяма загуба. Русия може да издържи единствено известно време. Ще замязя на Северна Корея. Цените вече препускат нагоре. Мисля, че може да се каже по този начин: доближаваме линията, след която ограбеният руснак ще излезе не с афиш, а с вила “.

 

Тодор Василев

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР