Такъв ще бъде 21 век - ще бъде век на

...
Такъв ще бъде 21 век - ще бъде век на
Коментари Харесай

Пеканов: 21-ви век ще бъде век на предизвикателства

Такъв ще бъде 21 век - ще бъде век на провокации , на нови пълномощия, които би трябвало да придобиваме всеки един ден, каза вицепремиерът по ръководство на европейските средства Атанас Пеканов на кръгла маса в София на тематика „ Работа за младите, младите на работа “.

В световен подтекст пазарът на труда се трансформира с извънредно огромна скорост, излизат софтуерни разработки и нововъдения, коментира той. Пеканов уточни, че с всеки минал ден би трябвало да се работи младежите да имат достъп до тези пълномощия.

Не би трябвало да забравяме нещо, което ще бъде нужно на всички нас - умеенето да се учим цялостен живот, сподели вицепремиерът .

Хубавото е, че това значи, че всички ще бъдем вечно младежи, тъй като постоянно ще би трябвало да се учим, разяснява той. По думите му такова ще е бъдещето и би трябвало да го разберем, с цел да адресираме верните политики.

Вицепремиерът уточни, че при преправянето на Националния проект за възобновяване и резистентност средствата за бранш „ Образование “ са били повишени, засилено е финансирането на така наречен

STEM кабинети и на редица промени , които ще оказват помощ изключително в придобиването на умения с цифровите технологии и във висшето обучение. Той добави, че са заложени средства за възобновяване на инфраструктурата в учебните заведения , градеж на нови детски градини и промени за увеличение на обсега и качеството на предучилищното обучение и ученето през целия живот, които, по думите му, ще бъдат основни за бъдещето.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР