Такъв политически инфантилизъм, какъвто проявиха и проявяват ПП, трябва да

...
Такъв политически инфантилизъм, какъвто проявиха и проявяват ПП, трябва да
Коментари Харесай

Горанов: Сметната палата е прослала как служители на Nexo са дарявали големи суми на партия

" Такъв политически инфантилизъм, какъвто демонстрираха и демонстрират Политическа партия, би трябвало да се учи в учебниците.След Политическа партия повече спасители скоро няма да има ".

Това споделя някогашният финансов минисър Владислав Горанов в изявление за " 24 часа ".

Коментирайки избора на президента Радев за третия мандат и желанието на Движение за права и свободи да го връчи на тях, Горанов споделя: " Движение за права и свободи има всички причини да претендира за власт, тъй като със систематичното си поведениe са резистентен фактор в политическият ни живот. Не мисля обаче, че президента в миналото ще даде мандат на Движение за права и свободи. Най-голямото възмездие на провалените водачи на десницата за идването на Национална движение „Симеон Втори" на власт беше да заменят в главите на гласоподавателите в огромните градове и най-много в София неприязънта към комунистите с ненавист към Движение за права и свободи ".

По отношение на абсурда с Нексо, някогашният финансов министър насочва вниманието и към Сметната палата: " Вгледайте се в листата на донорите, освен на Нексо и ще забележите, че доста чиновници на компании са дарявали огромни суми, които евентуално са получили като изключителни бонуси от своите работодатели. Това е проспано от Сметната палата и би трябвало да се задават въпроси занапред ".

" Темата с финансирането на акцията на Демократична България и Политическа партия от чиновници на Nexo и от чиновници на други компании занапред би трябвало да се изследва задълбочено. Извън тематиката с Нексо, бизнесът на която е предмет на следствие, по-голямата тематика е за какво Сметната палата позволява да се заобикаля Закона за политическите партии и се позволява прикрито финансиране от юридически лица, посредством подставени физически такива ", обръща внимание Горанов.

Той акцентира, че проблемите с Плана за възобновяване и резистентност започнаха още по времето на служебното държавно управление напролет на 2021г., " когато Асен Василев стъпи на врата на Пеканов и започнаха да вкарват много противоречиви оферти, които в този момент се постанова да се актуализират ".

" Този грях е на това служебно държавно управление, което не можа да надскочи шарлатанията си или не я осъзнаваше. В проекта бяха вкарани и много противоречиви и никому ненужни промени, които някои кръстиха промени и в този момент всички сме в капан. Доста огромна част от препоръчаните тъй наречените промени няма да прибавят стойност за обществото ни, само че за сметка на това могат попречват триумфа на проекта за възобновяване и резистентност ", предизвестява Владислав Горанов пред " 24 часа ".

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР